Britisk badeparadis i Det Karibiske Hav

Cayman øyene er en liten bit engelsk kolonialisme plassert midt i det karibiske hav, med Jamaica som nærmeste nabo. Kolonistaten består av tre øyer; Grand Cayman, Cayman Brac og Little Cayman.

Publisert Oppdatert
Flyturen fra Jamaica tar en knapp halvtime. Det er derimot ingen som møter deg utenfor flyplassen og spør " Yaah -maan, welcom` to Jamika, Irie Jamika, psst... Yuh wanna buy some...herb.".

Alt maset om kjøp av mer eller mindre lovlige naturprodukter slipper du på Cayman. Levestandarden er Karibiens høyeste, og territoriet er fortsatt underlagt UK med "The Queen" som statsoverhode. Caymanøyene er også Karibiens svar på Sveits, med alle sine banker og investeringsfirmaer forbeholdt utenlandsk kaptial.

Men her slutter også likheten. Til Cayman reiser man for å bade og snorkle in trygge omgivelser. En dagsutflukt ut til " the stingray banks" er å anbfale. Har kan du klappe og mate de nysgjerrige piggskatene (stingrays)mens du svømmer sammen med dem. Det er bare å glemme alt du har lært om farlige pigger og aggresjon blant disse fiskene, for de Caymanske piggskatene ute på banken er så vennlige og imøtekommende som det bare går an.

Når du er lei av dette, kan du dykke ned på et par meters dyp og hente opp dine egne konkylier. Innmaten marineres og stekes til lunsj ombord, og selve skjellet får du med deg som souvernir.
Eller hva med et besøk på verdens største skillpaddefarm? Her finnes skilpadder og iguaner i nær sagt alle størrelser og fasaner. Reiser du med barn er dette en sikker vinner.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning