Bøker er fine gaver

Bøker er fortsatt perfekte gaver for både gammel og ung. Hvorfor ikke gi en bok i julegave i år? Her kan du lese om noen av årets bøker.

Publisert Oppdatert
Norge - til mor, far og den eldre garde.
Dette er en fantastisk bok som fremdeles er like aktuell på tampen av jubileumsåret. Boken, som tar for seg ulike aspekter ved norsk samfunnsliv, kultur og historie, er skrevet av en bredt sammensatt gruppe skribenter som f.eks. Gro Harlem Brundtland, Grete Waitz, Gunnar Stålsett, Espen Barth Eide og Kåre Valebrokk.
H.K. H. Kronprins Haakon har skrevet bokens forord, og han har også deltatt aktivt i redaksjonsarbeidet sammen med Norges hovedredaktører, Harald Norvik og Tove Bull.

Idéboken - til forretningsfolk, grundere og studenter.
Denne boken bygger på erkjennelsen av at gode ideer ikke kommer av seg selv - de må lokkes fram. Forfatteren Fredrik Hären er en av Sveriges mest etterspurte foredragsholdere innen temaet kreativitet. Hensikten med boken er å inspirere. Her finner du historier, anekdoter og forbløffende eksempler på menneskers måte å jobbe på. Boken inneholder mer enn 60 lettleste og inspirerende avsnitt om kreativitet, samt sitater fra personer som Albert Einstein og IKEAs grunnlegger. Hvert avsnitt avsluttes med en øvelse som har til hensikt å stimulere din egen kreativitet. Boken inneholder også 150 hvite ark der du kan notere ned egne ideer.

100 Pluss - til de eldre - men også til yngre,
som vet at de gamle fremdeles er eldst! Hundre pluss gir et frodig og sammensatt bilde av hvordan det har vært å leve i kongeriket Norge i et århundre preget av store omveltninger. Til sammen utgjør disse portrettene ikke bare et stykke levendenorgeshistorie -- kanskje de til og med gir noen svar på alderdommens gåte? De ni mennene og åtte kvinnene som her forteller om sine liv er mellom 100 og 107 år gamle, og boken representerer et unikt, dokumentarisk prosjekt.

Typisk norsk - for alle som er interessert i språk.
Typisk norsk er en annerledes språkbok. Den lærer oss en masse om språkhistorie, grammatikk, stavemåter og skriveregler av ymse slag, samtidig som den er forferdelig morsom!
Boka er resultatet av Petter Schjervens suksessprogram "Typisk norsk" gjennom to - snart
tre - sesonger på NRK 1. Gjennom 10 kapitler får vi lese om morsomheter og rariteter i språket vårt, vi får smakebiter fra sangtekster, sportsreportasjer, språkkriger, litteraturhistorien, politisk historie, i tillegg til mange faste poster: FOLKETS ORDBOK, ORDS OPPHAV, TYPISK NORSK HJELPER DEG, ORD SOM DUKKET OPP og BOKSTAVENES HISTORIE. Dessuten er boka fylt av en rekke lister: De morsomste
hestenavnene, de mest crazy bandnavnene, de rareste stedsnavnene, vage ord og uttrykk, lubne ord, efne ord samt underlige oversettelser av filmtitler og -replikker.

Kilde: Dynamo Forlag


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning