Bli bryllupets danseløve!

Bryllupssesongen er i gang og danseskolene er populære. - Begynn tidlig, absolutt alle kan klare det, sier danselærer Thomas Wendel.

Publisert Oppdatert
Før bryllupet er det svært mange par som er interessert i å lære seg brudevalsen en gang for alle. Men om det ikke er så altfor lenge før dagen er her, bør dere komme i gang. Danselærer ved danseskolen "Danseløvene" Thomas Wendel anbefaler å starte minst en måned i forveien.

Trygge par

- Vi sier alltid at det er lurt å begynne en måned før bryllupet, jo tidligere jo bedre. Det er nemlig bedre å kunne stegene i bena og ikke bare pugge dem i hodet. Kan du stegene i bena, er det som å sykle, pugger du dem rett før bryllupet, er det lett å få jernteppe når dere skal danse i bryllupet, forklarer Wendel.

Han har vært danselærer i 10 år og konkurransedeltaker i selskapsdans i 16 år. Sammen med partneren sin driver han danseskolen "Danseløvene" hvor de fokuserer på å lære mennesker å danse gjennom privattimer. Han forteller at de bruker mye tid på å få parene til å føle seg vel sammen, de hører på musikk og hjelper dem med å få tak i passende musikk til dansen. Han kaller ikke danseskolen for en "vanlig" danseskole hvor omgivelsene kan oppfattes som skremmende, strenge og høytidlige.

- Jeg forstår at det kan være skummelt å danse med andre man ikke kjenner når man selv skal lære noe nytt. Hadde jeg måtte gjøre det, hadde jeg vært livredd!

Danselæreren mener derfor at det viktigste er et trygt grunnlag for å kunne ta til seg nye steg og lære en ny dans.

- Parene får danse med hverandre, bare de to, og lære seg dansen sammen uten partnerbytte, det er viktig at de får føle seg trygge og ha det moro. Vår danseskole skal være jordnær og ikke gi et uttryk av å være en klassisk danseskole hvor sure lærerinner med briller er sjefene, sier Wendel.

-Dans er terapi

Danselæreren forteller at det ofte er vanlig at det er bruden som drar med seg brudgommen for å lære vals, mennene er skeptiske og nervøse. Likevel kommer mennene gjerne tilbake og skryter av stedet og forteller at de syntes det var gøy å lære seg dans. Wendel sier at flere og flere skjønner at gamle fordommer som at dans er for jenter og for feminint, ikke stemmer. Han tror også at dansen kan være en slags terapi for parene som skal lære det sammen.

-Det kan absolutt være terapi fordi parene lærer seg å samarbeide og kommunisere og dessuten håndtere et problem på en helt annen måte. I tillegg er det flere par som sier at det er her de kan komme og være sammen uten at barna er tilstede, forklarer han.

Populært før bryllupet

Danselæreren har det svært travelt for tiden, og på danseskolen er det fullbooket med brudepar en måned frem i tid. Wendel underviser syv dager i uken, fra 16.30 til 22.30 på hverdager og på dagen i helgene. Det er vanligst at parene lærer brudevalsen gjennom tre forskjellige dansetimer. Likevel har han tid til å tilpasse danseteknikkene til hvert enkelt av parene.

- Den mest populære valsen er helt klart engelsk vals, men vi tilpasser det som parene ønsker dersom de har lyst å gjøre noe annerledes. Det er for eksempel flere par som ønsker å starte dansen sin som i sluttscenen av filmen " Dirty Dancing", det er veldig populært. De kan få spesialtilpasseet tango eller salsa om de vil, sier Wendel.

Utdrikkingslag

Også dansing på danseskole i utdrikkingslag begynner å bli mer etterspurt. "Danseløvene" har et bredt tilbud av pakker, for eksempel å få bruden eller brudgommen til å bli med i sin egen musikkvideo. Det blir laget egen koreografi til den typen musikk som personen er fan av, deretter skal personen danse og være stjerne i videoen.

- Denne kan da vises på storskjerm i bryllupet, smiler Wendel.

-Alle klarer det

Danselæreren tror det er viktig å ha et avslappet forhold til det å lære seg å danse. Han forteller at det er svært mange par som kommer inn til ham og sier at de er "verdens dårligste dansere" og at de aldri har danset før. Det er likevel ikke et problem.

-Det rådet jeg kan gi til par som vil lære seg brudevals er å begynne tidlig og forsøke å unngå følelsen om at dette er vanskelig, absolutt alle kan klare det. Og det er vår oppgave å se til at parene lykkes i det.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning