Billig ferie!

Ferie på sparebluss? Få reiseoperatørenes tips her!

Publisert Oppdatert
Lengter du etter ferie, men kontoen skriker etter å være fornuftig? Da er det helt perfekt å dra på tur i mai!

Usa og Asia

Det forteller informasjonsrådgiver i Startour, Elisabeth Larsen-Vonstett;

- I mai er det billig å reise på ferie fordi etterspørselen er lavere enn ellers. I mai er også været i Middelhavsområdet begynt å bli varmt og fint, sier Vonstett til Kvinneguiden.

Akkurat nå mener Startour at de billigste stedene å dra til blant annet er Portugal, Tyrkia, Kypros og Mallorca.

- Men du kan også finne uspesifiserte reiser til Roma for 1595 kroner eller til Toscana på et firestjerners hotell til 2195 kroner, sier Vonstett.

Markedsansvarlig i Reisefeber, Torgeir Kjos, mener at London er det perfekte billige reisemålet.

- Det finnes mange billige direktefly fra Oslo til London nå, flyene er billige og man kan finne billige hoteller. Det er mye å gjøre i London og mye som skjer, sier Kjos.

Randi Wilhelmsen ved reiseselskapet Marcopolo anbefaler også andre destinasjoner utenfor Europa som billige mål;

- I USA, Karibien og Asia er det bra å dra til akkurat nå fordi dollarkursen er lav og det er svært billig å oppholde seg i Asia, sier Wilhelmsen.

Billig i august

Hvis du ikke har anledning til å dra på ferie før i sommer, kan det være lurt å legge sommereferien til slutten av august eller i september. Da er prisene lave.

- Jeg vil anbefale folk som er på jakt etter billige reiser og billige opphold å dra til Bulgaria, Tyrkia og Portugal i august før skoleferien er slutt eller i september, sier Vonstett.

Kjos mener at en storbyferie i sommer ikke trenger å være dyrt;

- Et avbrekk fra hverdagen i København på tivoli med barna, shopping i London eller Berlin tilbyr mer enn bare en typisk badeferie. Og i sommer vil det være stor etterspørsel av sydenferier, dermed kan dette fort bli dyrt, sier Kjos.

Dersom du er sugen og eventyrlysten på noe som er litt annerledes og som samtidig gir deg mye for pengene, vet Wilhelmsen hva hun skal anbefale.

- Cruise i Middelhavet er mye ferie til en liten pris, sier hun.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning