Billig bærbart!

I disse skolestart-tider er det mange gode tilbud på bærbare PC-er. Vi har undersøkt hva du får for en månedsstipend fra Lånekassen, 6000 kroner!

Publisert Oppdatert
De fleste forhandlere har et alternativ som koster under 6000 kroner og det er store sjanser for å få en brukbar bærbar til en grei pris. Men hva får du for 6000 kroner?

Elkjøp
I Elkjøps nettbutikk kan du faktisk velge mellom 9 forskjellige bærbare PC-er i med en pris på mellom 3995,- og 5995,-. Den aller billigste mangler trådløst nettverkskort og har ikke all verdens lagringsplass. I tillegg er den av merket Advent, som ikke er særlig kjent. Til 5995,- får du en Packard Bell med dobbelt så stor harddisk og trådløst nettverkskort. Den har også godt med RAM og det meste du trenger.

Lefdal
Hos Lefdal får du nesten nøyaktig det samme som hos Elkjøp. 9 forskjellige modeller. Her er også den den dyreste av de billige en Packard Bell med 1 GB RAM.

Siba
Siba har bare 3 bærbare PC-er til under 6000 kroner. Disse har alle 512 MB RAM og trådløst nettverkskort. Harddiskene er på 60 eller 80 GB. Alle tre har DVD-brenner. Ikke den helt store forskjellen i pris eller utstyr på disse tre. Til gjengjeld kommer de fra kjente leverandører (HP og Acer).

Datakjeden
Datakjeden har noen få modeller til under 6000 kroner, men man må lete litt under de forskjellige leverandørene for å finne dem. Disse er i samme kategori som de rimeligste fra de andre butikkene.

Mpx.no
Mpx.no selger bærbare PC-er fra 3 produsenter: Acer, Fujitsu Simens og HP Compaq. Og det finnes en bærbar til under 6000 kroner fra hver produsent. PC-en fra Acer har 1 GB RAM, noe som ikke er helt vanlig for bærbare i denne prisklassen.

Elprice
Hos Elprice får du ikke så mye å velge mellom i denne prisklassen. Kun en bærbar til mindre enn 6000 kroner. Den er til gjengjeld helt grei.

Vurder brukt

Det finnes flere kjeder og butikker som har bærbare PC-er. De fleste har nok en eller flere rimelige modeller, men taper på å ikke ha priser på WEB-sidene sine eller å "gjemme" dem for godt, slik at de ikke dukker opp ved første forsøk.

Det er ikke så store forskjeller på disse PC-ene. Pass på at de får med de tingene du trenger mest. Tenk over hva PC-en skal brukes til. Noen få av disse modellene har 1 GB RAM, mens flertallet har 512 MB RAM. Vær oppmerksom på at produsentene mest sannsynlig har spart inn på andre ting når de har satt inn mye RAM.

For 6000 kroner får du rett og slett en bærbar PC til 6000 kroner. Ikke mer og forhåpentligvis ikke mindre. 1 GB RAM gjør PC-en raskere, men om den mangler trådløs nettverkskort og CD-brenner, så hjelper det kanskje ikke så mye?

Om du skal ha en mulitimedia-PC som skal fungere som både skole-PC, stereoanlegg og TV, så bør du kanskje legge i litt mer penger og få mer utbytte av PC-en din. Det er lite lønnsomt å kjøpe en rimelig laptop som du må bytte ut etter noe måneder fordi den ikke fungerer til ditt bruk.

Vil du ha mer for pengene, så kan en brukt PC kanskje være tingen. Prøv for eksempel finn.no, zett.no eller annen kjøp- og salgside. Her er det større sjanser for å bli lurt, men det er også muligheter for å få mye for pengene. Be om kvittering og vær forsiktig med å betale før du har fått varen. i_184880

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning