Behagelig seng

Interiør skal ikke bare se bra ut, det skal føles bra også.

Publisert Oppdatert
Til den nette sum av 396 350 kroner kan du breie deg i den håndlagede sengen. Og har du råd til det, kan den kanskje få deg til å sove som en gudinne!

Hestehår

Det tar om lag 150-160 timer å lage sengen for hånd, og den består utelukkende av naturlige materialer av høyeste kvalitet. Som et autentisk og originalt mesterverk er Vividus-sengene bygget spesielt for sin kommende eier og bærer også signaturen til sengemakeren som har bygget den.

Hästens produktutviklere og håndverkere har i over to år jobbet med å komme frem til den perfekte kombinasjonen av hestehår, bomull, lin og ull som utgjør fyllmaterialet i Vividus. Resultatet er i følge Hästens, en seng som lar deg hvile ut på en annerledes måte, med støtte for ryggen som muliggjør en avslapning som overgår dine forventninger.

Hästens ble grunnlagt i 1852, og er Sveriges eldste produsent av senger. Kjernevirksomheten når Hästens startet opp var produksjon av sadler til hester og seter til vogner. Fyllmaterialet som ble brukt i sadlene var hestehår, og allerede på den tiden var det velkjent at hestehår også var det beste fyllmaterialet for madrasser.

Det ble derfor laget Hästens-madrasser med hestehår på bestilling de første årene. Ettersom etterspørselen økte raskt ble produksjon av madrasser snart den viktigste inntektskilden for Hästens. Navnet og logoen viser en til stolt historie, og man har valgt å beholde disse selv om det nå er lenge siden Hästens lagde sadler til hester.

- Konseptet med å bygge en seng for hånd, basert på etablerte metoder og med de fineste naturlige materialer som verden kan tilby, har vært vår filosofi veldig lenge. Med Vividus tar vi denne utviklingen ytterligere et skritt i retning av perfeksjon, med målsettingen om å skape den perfekte seng, en seng utviklet uten et eneste kompromiss. Vi føler at vi har lyktes med dette i Vividus, basert på akkumulert erfaring i faget på over 150 år, forteller Jan Ryde, eier og direktør i Hästens.

Lang utvikling

I utviklingen av Vividus ble foretakets mest erfarne og dyktige sengemakere engasjert i å nyttegjøre teknikker som har vært brukt i svensk møbelindustri i 150 år, men som mange har glemt når maskinene og den industrielle revolusjon tok grep om produksjonen.

- Å bruke en gammel teknikk på utvikling av senger garanterer høy kvalitet. Vi har vært spesielt nøye med dette i utviklingen av Vividus. Hver seng konstrueres etter kundens spesifikke ønsker og det tar derfor mellom 140 og 160 timer å lage den, forteller Jan Erik Leander, senior sengemaker ved Hästens.

Dyr luksus

Hästens mener selv at i et marked der alle andre fokuserer på kostnader holder produktutviklerne et kompromissløst fokus på kvalitet, noe som vises på prisen av Vividussengen til 396 350 kroner. I en pressemelding forteller Hästens at å oppfylle visjonen om å skape verdens beste senger ikke tillater snarveier eller enkle løsninger.

På slutten av 80-tallet tok den nåværende eieren, Jan Ryde, over Hästens og ble dermed den femte generasjonen som driver det familie-eide foretaket. Siden den gang har salget av Hästens senger steget med over 30 000 prosent. - Min målsetting er at Hästens senger skal gi maksimal nytte og nytelse for brukeren som overhodet mulig. En god natts søvn gir deg en frisk start på dagen, og i det lange løp også et bedre liv, forklarer Ryde.

Håndtverk og kvalitet er to nøkkelord for Hästens. Fremdeles opprettholdes tradisjonen hvor sengemakere lager Hästens senger for hånd, med utelukkende naturlig fyllmateriale. Hästens har, som eneste sengeprodusent, fått tildelt miljøsertifiseringen Den Svenske Svane, i tillegg til at de møter miljøkravene som Öko-Tex og Möbelfakta stiller. Fra slott til hus og hytte finner man Hästens senger, og fra 1952 har foretaket hatt æren av å være hoffleverandør av senger til Hans Majestet Kong Carl Gustav XVI av Sverige.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning