Årets smykkemote for brudene!

Smykker er en viktig del av antrekket på bryllupsdagen, men har du tenkt på at også smykkemoten forandrer seg fra år til år? Vi har tatt en titt på årets bryllupssmykkemote!

Publisert Oppdatert
Når folk flest tenker på bryllupssmykker, ser de for seg gnistrende diamantringer. Men selv om ringen selvsagt er det viktigste smykket vil bruden ofte pynte andre deler av kroppen også. Fra nydelige ringer til vakre armbånd og halskjeder; vi har kontroll på de siste smykketrendene.

Ringer

Jo eldre, jo bedre. Hvis du ikke har vært så heldig å arve en forlovelsesring bør du saumfare butikkene etter en ring i 20-tallsstil. Rektangulære, ovale og kvadratiske diamater blir mer og mer populære, og har en elegant nostalgi over seg. Hvis du ønsker deg noe mer klassisk bør du velge en diamant med brilliantslip, som vil si at diamanten er slipt rund, med 58 fasetter eller flater som er plassert nøyaktig symmetrisk overfor hverandre. I tillegg til de klassisk hvite diamantene blir det også mer og mer populært med diamanter med en svak skjæring i gult eller rosa.

Armbånd

Nå skal det være solid og bredt! Brede armbånd i sølv eller gulv, gjerne overstrødd med krystaller er å finne overalt, og fungerer like godt til en brudekjole som til et pent hverdagsantrekk. Husk at armbåndet ikke trenger å være flere centimeter bredt, det vil uansett lage en fin kontrast mot kjolen.

Øreringer og halskjeder

«Lysekrone»øreringer er fortsatt i vinden. Dinglende, med en omvendt v-form, er det hotteste akkurat nå. Du kan velge diamanter, perler, glass eller plast, alt etter stil og økonomi. Store øreringer med små stener skaper en art-deco look, og rammer ansiktet pent inn. Om du syns denne stilen blir for voldsom blir det også mer og mer trendy med enkle linjer. Øreringer laget av lange metalltråder hengende ned til skuldrene er superhot.

Til halsen skal det gjerne være dramatisk. Store smykker som fyller hele brystet, medaljonger som henger ned til midt på magen, eller brede hundehalsbånd overstrødd med stener og perler er alle sikre valg.

Enkle perler fortsatt in

De klassiske tradisjonene med delikate tiaraer, klassiske halsbånd med perler og diamanter, og også smykkeløse håndledd er fortsatt riktig, så ikke fortvil om du syns det blir litt mye med brede armbånd og hundehalsbånd. Det viktigste er at du finner smykker som matcher kjolen din, og som reflekterer personligheten.

Foto: dreamstime.com, asos.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning