Årets brudemote

Om du trenger råd til brudekjolen er Unni Kjus her for å hjelpe deg. - Stoffene skal være lette og flagrende, gjerne i organza og tyll, forteller hun.

Publisert Oppdatert
Sjefen ved Unik Brudestudio forteller at blonder også kommer sterkt inn i motebildet og dette vil nok gjenspeile seg i de kommende kolleksjonene.

- Linjene og siluettene skal være enkle, stilfulle og rene. Vi holder oss mer til Haute Coture, hvor detaljer som snitt, fasonger og stoffer gjenspeiler seg i dagens motebilde. Vi skaper trendene med tilgjengeligheten, forklarer Kjus.

Tradisjonelle nordmenn

Kjus har lang erfaring med klær og mote, men forteller at brudekjolemoten skiller seg mer ut fra annen type mote.

- Det er ofte slik at mange kvinner har vokst opp med en spesiell drøm om hvilke brudekjole de vil ha og hvordan den skal se ut, da er det ikke alltid trender som gjelder, forklarer hun.

Unik Brudestudio har spesialisert seg på personlig veiledning for kundene, her kan kundene lage timeavtale og få hjelp spesielt tilegnet deres ønsker.

- Vi lytter til kundens ønsker, samtidig som vi gir de tips og faglige råd på hvordan personligheten kan fremheves. Brudens utseende med ansiktsform og farger, linjer og kontraster skal gjenspeile helheten. Fasongen på kjolen skal balansere med kroppens proporsjoner og høyde. Et godt råd er å la seg inspirere av personalet, som ofte har lang erfaring og et trenet øye for nettopp dette, sier Unni Kjus.

Hun forklarer at stilen varierer svært mye fra sted til sted i Norge, ofte er stilen i byer mer urbane.

- Vår butikk har satset mer på design, og vi fører kjoler for de mer urbane jenter som ikke ønsker å se ut som om de er pyntet til trengsel, ler Kjus.

Temakjoler

Sjefen sier at stilen varierer fra land til by. Noen liker å gå for rysjer og blonder, andre liker det enkelt.

- Men det viktigste er at vi jobber med å få frem personligheten i bruden og at utstrålingen kommer til sin rett gjennom brudekjolen, sier Kjus.

Hun var en av de første blant brudekjolemakerne som begynte med overbroderte perlekjoler, samtidig som hun mener at hun var en av de første som sluttet med de da nye trender overtok.

Mange har tema i sine bryllup og dette er en av utfordringene til brudestudioet som må få kjolene til å passe til brudene såvel som til temaene.

- Folk gifter seg jo over alt, når som helst og hvor som helst, sier Kjus;

- Enten på en brygge eller på en gård eller på vidda.. Noen velger å feire bryllupet på innleide slott i utlandet eller en øde Stillehavsøy. Av og til må vi sy tilbehør og yttertøy som skal passe til kjolen

Retroinspirert

I samarbeid med den danske designeren Marianne Carøe og Marylise, tilbyr Kjus flere forskjellige typer brudekjoler i brudestudioet. Hun viser frem andre brudekjoler i flere fargenyanser, røde, lilla og grønne kan også brukes i vielsen.

Kjus mener kjoler fra 80 og 90-tallet fremdeles er å finne i salongene rundt omkring i Norge.

Dette kommer fra stilen som gjenspeiler seg fra Østens storproduksjoner i brudekjoleindustrien. Selv er hun inspirert av 60-tallskjoler som allerede henger i brudestudioet. Hun viser frem to lårkorte kjoler som minner litt om ballerina og babydolls.

-Jeg tror at denne trenden vil komme mer og mer og bli etterspurt av flere bruder etter hvert.

Likevel understreker Kjus at trauste nordmenn også får det som de vil ha det;

- Store kjoler med mye pomp og prakt hører til tradisjonelle kirkebryllup, sier hun.

Årets kjolemote


=images) value = 0; show(value); }


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning