Allsidige Google

Trodde du at Google bare var en side du kunne bruke til søking på nettet? I så fall tok du feil. Ta en titt på hva Google kan tilby deg.

Publisert Oppdatert
Hvis du vil bli bedre kjent med Google, så er selvsagt www.google.no stedet å starte. Om du titter litt nedenfor det velkjente søkefeltet vil du finne masse informasjon som kan komme til nytte.

For det første vil du kanskje se at Google finnes også på nynorsk.

Bildesøk
Om du er ute etter et bilde, så er Googles bildesøk genialt. Men husk at bildene som kommer opp kan være beskyttet av lover om opphavsrett og at du ikke kan bruke dem helt uten videre.

Verktøylinje
Bruker du Internet Explorer kan du laste ned en egen verktøylinje. Denne kan du bruke til å søke med, uten å gå den lange veien innom www.google.no .

Google desktop (beta)
Dette lille programmet gir deg full oversikt over hva du holder på med. Du kan få en oversikt som dekker noen cm til høyre på skjermen/skrivebordet ditt. Her får du oversikt over e-post, nyheter, bildene dine og en oversikt over hvilke nettsider du har besøkt i det siste og dokumenter du har lest/redigert. Du kan selvsagt også søke på nettet. Du kan til og med søke på din egen datamaskin og får tilgang på en kladdeblokk.

Feltet kan du sette opp slik du vil. Det tar litt tid å vende seg til nyheten og man får en sikkerhetsadvarsel under installasjonen. Les nøye før du klikker videre.
Google Desktop legger også et felt i Outlook som lar deg søke i e-post på en svært enkel måte.

G-mail
Det er også Google som leverer den populære G-mail. Det kreves at du har fått en invitasjon før du kan få din egen g-mailadresse, men siden er det bare å fylle opp med e-post. Det er slutt på å gå tom for lagringsplass.

Vil du lese mer om hva Google kan tilby?
Ta utgangspunkt i google.no og klikk deg videre nedenfor søkefeltet.

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning