Alle barn fortjener å feire jul!

Å tilbringe julaften i sykeseng eller på institusjon er dessverre realiteten for mange barn. Det som er så sørgelig, er at det er fint lite noen av oss kan gjøre med det. Det vi derimot kan bidra til, er at det blir litt mindre kjedelig, trist og skummelt.

Publisert Oppdatert
Battlefield.no er et nettsted og et nettsamfunn med 18.000 medlemmer, som drives på dugnad av og for spillinteressert ungdom i alle aldre. Jula 2005 samlet Battlefield.no inn spill, spillemaskiner, film og annet utstyr til en samlet verdi av over 100.000 kroner.

Målet med innsamlingen var å gjøre jula litt lysere for kreftsyke barn på Radiumhospitalet i Oslo og St. Olavs Hospital i Trondheim. I 2006 passerte vi 200.000 kroner i verdi på det vi fikk donert, og antall mottakersteder økte til 18, spredt over hele landet.

Dele spilleglede

Det ble samlet inn så mye under fjorårets dugnad, at bidrag ble distribuert til flere institusjoner. Battlefield.no setter nå i gang Juledugnad 2007.

- Vi vil la frivillighetsprinsippet fra nettsamfunnet vårt gå ut over vår egen underholdning og glede, sier Espen Thomassen (33), styreleder i foreningen Battlefield.no.

Både privatpersoner og forskjellige firmaer bidro til fjorårets innsamlingsaksjon, som utelukkende ble "markedsført" i forskjellige spillforumer og -miljøer på Internett.

Årets formål

- Vi vil ikke ha problemer med å finne mottakere for juledugnaden i år. Sykehus og institusjoner har ikke mulighet til å prioritere spill, film og underholdning på sine stramme budsjetter, og behovet er helt klart til stede. Vårt bidrag i fjor ble svært godt mottatt av ledelse på sykehusene og institusjonene som mottok gavene, og barna selvfølgelig, sier Thomassen.

Trenger hjelp

Dugnadsgjengen satser i år på å engasjere enda flere bedrifter og privatpersoner enn i fjor.

- Jeg vil oppfordre alle bedrifter, og særlig dem som jobber med produksjon og distribusjon av spill og film til å ta kontakt. All hjelp til å spre informasjon om dugnaden, er også svært kjærkommen. Privatpersoner som kunne tenke seg å donere noen kroner, spill, konsoller eller film, er vi også svært interessert i å komme i kontakt med, avslutter Thomassen.

  • Mer informasjon: Juledugnad.no    Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning