Alene på ferie i Honeymoonland

Solen skinner i mot meg, og den svake brisen puster meg mykt i nakken. Ved siden av meg sitter en lokal ung mann på min egen alder, og forstår ingen ting. Hva i alle dager bringer en ung kvinne alene til Mauritius på ferie?

Publisert Oppdatert
Alene i honeymoon-land:

For ikke å skape mer frustrasjon eller eventuelle forhåpninger, forteller jeg ganske raskt at jeg tidligere har bodd i nabolandet på Madagaskar, til tross for at jeg er blåøyd og lyshåret, og at Mauritius var billigere enn Seychellene da jeg skulle kjøpe billett. Jeg serverer videre den klassiske løgnhistorien om ektemannen min som kommer etter om noen få dager, for ikke å snakke om mine strenger foreldre. Det siste er forholdsvis sant, bortsatt fra at de ikke se så strenge som jeg gir inntrykk av der og da. Men mannfolk er like overalt, tenker jeg i mitt stille sinn, og som jente på Mauritius strender, er det greit å gjøre det klart først som sist: jeg er ikke på sjekke ferie.

Jeg er nemlig på avslappingferie, og har invitert mine foreldre til å møte meg her, før vi sammen reiser videre til Øst-Afrika. Der kan nemlig kultur og klimasjokket bli litt i meste laget for mine meget bereiste , men halv-gamle foreldre.

For det formålet er Mauritius perfekt! Her er det hvite sandstrender, blå laguner, massevis av vannsportmuligheter, og i tillegg veldig lav kriminalitet! Man får også overraskende mye for pengene, så det er ikke å undre seg over at så mange velger å reise hit på bryllupsreise.

Den harmoniske paradisøya :

Dessverre, får jeg nesten si, men når man er på bryllupsreise, får man nok ikke med seg så mye av selve stedet, noe som er synd. Her finnes sjarmerende landsbyer og en spennende kreol-kultur, så hvor for ikke leie en bil for en dag eller to, og komme seg litt vekk fra stranda?

Mauritius er med sine 1,2 millioner innbyggere et av verdens tettest befolkede land, og består av en eksotisk og harmonisk blanding av hinduer, kristne og muslimer. Faktisk er Mauritius kjent for å ha lykkes med sin integrering av de forksjellige folkegruppene, så kjent at en av Norges mest kjente antropologer skrev sin doktor avhandling om nettopp dette. Nøkkelen til øystatens suksess ligger i at ingen av de etniske gruppene blir rangert høyere eller lavere enn noen annen gruppe, og dermed heller ikke kan oppfattes som en trussel kun på bakgrunn av sin etnisitet eller religion. Her er alle like mye verdt for alle. Folk tjener ikke mye, men alle har arbeid, og klarer seg derfor bra. Litt sosialistisk tenker kanskje noen, men hvis man har vært på Mauritius og opplevd manneskene og kulturen, tror jeg nok man vil være enig i at de ikke har det så aller verst på den lille øya si.

Vekk fra stranda:

I hovedstaden Port Louis får du tak i det meste, og foruten lokal frukt og grønnsaker, er det tekstilmarkedene som er de meste spennende. Mauritius eksportere en god del tekstilvarer til utlandet, og denne industrien har blitt en av de største inntektkildene etter turismen. I Mahebourg , en liten by på østkysten, holdes det ukentlig et fargerikt marked som er verdt å få med seg. Vannliljen i Pamplemousse og fugleparken Casela Bird park er en sikker vinner for barnefamiler.

Windsurfernes paradis:

Jeg har en venninne som har vært på Mauritius 8 ganger, med ett eneste mål for øyet: windsurfing. Det finnes knapt noe bedre sted å lære denne artige sporten enn på Le Morne, vest på øya. Hit kommer både profesjonelle og amatører fra hele verden året rundt, for å utfordre farvannene rundt Mauritius. Neste gang blir det surfeferie på meg også! Eller bryllupsreise? Jeg gifter meg om 2 uker, men vi har ikke bestemt oss for hvor turen går¿.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning