Albania;- Europas beste hemmelighet

Etter en fantastisk rundtur i dette vakre landet er jeg overbevist; - jeg må tilbake! For å ha sagt det; jeg er altså kvinne, lys, blåøyd, 35 år, og har nettopp reist rundt alene i store deler av landet med albansk sjåfør.

Publisert Oppdatert
Et mer hjelpsomt og vennlig folkeslag skal man lete lenge etter, og selv om ikke alle snakker flytende engelsk, så er det ikke uvanlig at unge albanere snakker både 3 og 4 språk flytende.

Stiltfullt og trygt:

Først var det dette med kommunismen da. Glem Hoxha og vennene hans! De er borte for lenge siden, og i dag finner du en rekke "EU"- varer i Albania som du ikke finner i Norge. Det kryr av kafeer og hyggelige og stilfulle barer, og det er ikke lenger noe problem å finne en internettkafe i byene.

Misforståelse nummer to er dette med at det skal være så farlig i Albania. Vissnok stemmer det at det i forbindelse med opprøret 1997 ble stjålet ikke så rent få våpen, men dette utgjør ingen fare i 2005. Når det gjelder den såkalte mafiavirksomheten, er dette noe man er mer utsatt for utenfor Albania enn innenfor landets grenser.

Turistparadis:

Albania satser på turisme som aldri før, og dette landet har ekstremt mye å by på;
- vakker og vill natur
- urørte kritthvite strender
- meget barnevennlig på alle måter
- masse aktiviteter for barn/familer
- festningsbyer hvor folk har bodd siden 1300 tallet frem til nå.
- Arkeologiske utgravinger med mosaikker og amfiteatre fra før Kristus
- Spennende og fargerikt i Tirana

Kort sagt, det er egentlig bare å pakke kofferten og dra. Glem Corfu, og dra til Albania i stedet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning