Aksel i nye varianter

Jærstol-familien fra Aksel Hansson AS har i år fått to nye medlemmer. De senere årene har Aksel, som har navn etter grunnleggeren, kommet i nye varianter.

Publisert Oppdatert
Aksel Hansson AS er en spesialisert produsent av den tradisjonelle jærstolen. De senere årene har stolen Aksel, som har navn etter grunnleggeren, kommet i stadig nye varianter.

Ny hvilestol

Aksel 2000 den høye, slanke varianten med smalere og flere spiler i ryggen presenteres i år med armlener. Dessuten har "hvilestolen" eller suppleringsstolen fått litt mer generøse mål enn spisestuestolen, dypere og mer tilbakelent sittestilling og armlener. De nye variantene gjør at stolen lettere kan finne plass i moderne interiører.

Stolen leveres i flere høyder, forskjellige treslag og farger etter ønske. Setet fås i flettet sjøgress, skinn eller stoff.

Klassiker selger best

Men fortsatt er det klassikeren med fire spiler i ryggen og sjøgress i setet som selger mest, forteller Lise Hansson, som er datter av Aksel Hansson og daglig leder i firmaet.

Denne modellen kom på markedet allerede ved oppstarten i 1938. I mange år ble treverket bearbeidet på fabrikken på Hjelmeland, mens de karakteristiske stolsetene ble flettet dels på fabrikken, dels hjemme hos folk som tok på seg fletting som en bijobb.

De nye modellene produseres i utlandet, mens klassikerne fortsatt lages i Hjelmeland i Ryfylke.

__________________________________________________________________________

I samarbeid med Min Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning