Sommertrend

50 musthaves til under 200 kroner

Dette bør du kjøpe deg nå.

Publisert Oppdatert

Sommeren er kort i Norge, og det blir fort dyrt å fornye hele sommergarderoben fra år til år. Heldigvis finnes det løsninger som ikke koster skjorta.

- Du har helt sikkert mye fra i fjor du kan bruke, og hvis du vil fornye garderoben din finner du mange av årets nøkkeltrender til en billig penge i butikkene, sier Matilda Aronsson, Fashion Consultant i Thisis PR.

En og samme kjole kan fungere en hel sesong, hvis du styler den forskjellig fra gang til gang.

Hun anbefaler deg å finne basisplaggene i skapet, og heller fylle opp med noen rimelige trendplagg og tilbehør for å gjøre antrekkene "nye".

- Frisker du opp et gammelt antrekk med et par nye solbriller, sandaler, et belte, en hatt eller et stort statementsmykke er det overhodet ingen som kommer til å forstå at klærne du har på har ligget bakerst i skapet siden i fjor.

- Alt dette kan du få tak i til en billig penge, og det vil gi et standard antrekk et løft, mener hun.

Noen av de viktigste trendene denne sommeren mener hun er korte denimshorts, spisse pumps, sportsinspirerte klær og armbånd. Og når det kommer til farger kan du gjerne la deg inspirere av havet.

- Turkis, blått og grønt er de heteste fargene akkurat nå. Men som alltid på sommerstid er det også aktuelt med helhvite antrekk og pasteller, sier hun.

Fra strand til fest

Motekonsulent Cecilie Presley fra Mildh Press slår et slag for klær og tilbehør som kan brukes både på stranden og på byen.

- For eksempel kan et smykke passe like godt sammen med sommerkjolen som til bikinien på stranda. Det samme med vesker, en og samme veske kan passe like godt på stranda, på handleturen og på byen. Små detaljer kan heve ethvert antrekk, og det trenger ikke koste mye, mener hun.

Av spesielle trender vil hun trekke frem to ting.

- Den hvite shortsen kommer man ikke unna, og frynser er et absolutt must denne sommeren. Begge deler er anvendelige både dag og kveld, tipser Presley.

Les også:

Riktig bikini til din kroppsfasong

Unngå nupper etter barbering

Sommerens heteste festfrisyrer

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning