10 gode julebordstips

Vil du unngå å gå med senket hode og flakkende blikk på jobb mandagen etter julebordet? Følg våre 10 råd, og du slipper å bekymre deg!

Publisert Oppdatert


Her er 10 bud for å slippe fyllenerver og blåmandag:


1. Drikk mindre!

Følger du dette rådet vil det være mye enklere å følge de 9 andre. Selv om alkoholen er gratis trenger du ikke kaste deg over den, i alle fall ikke før de andre har gjort det.. Drikker du like mye vann som alkohol vil kroppen også takle alkoholen bedre.

2. Spis godt

Å drikke på tom mage kan få fatale konsekvenser. Spis et lite måltid et par timer før festen, og forsyn deg godt under julebordet.

3. Finn en alliert

Hvis det er første gang du er på julebord med bedriften, og du føler deg litt usikker, kan det være lurt å alliere deg med noen du har fått god kontakt med. Kanskje kan dere møtes for et glass vin før dere ankommer festen sammen?

4. Hold deg til øl og vin

Sterke drinker som kyles ned som tørstedrikke kan føre til katastrofe. Holder du deg til øl og vin har du bedre kontroll.

5. Ordne skyss hjem på forhånd

Hvis du ikke skal ligge over er det lurt å ordne skyss på forhånd, slik at du slipper å stå i iskalde taxikøer eller å sove på sofaen til en kollega som bor nærmere festlokalet.

6. Ikke krangle med sjefen

Er du uenig med sjefen, ta det opp på kontoret. Alt for mange firmakrangler blir tatt opp på julebordet, med det resultat at forholdet mellom den ansatt og arbeidsgiver bare blir enda mer anspent.

7. Legg deg alene

Uansett hvor kjekk han er, uansett hvor ålreit han er, og uansett hva som har skjedd før julebordet; IKKE ta med deg en kollega til sengs!

8. Avvis høflig

Om sjefen eller en kollega plutselig blir i overkant klengete, så sørg for å fortelle han på en høflig måte at det kanskje er lurest om han holder fingrene fra fatet.

9. Mingle!

Benytt anledningen til å snakke med de du til daglig ikke har så mye kontakt med, kanskje blir du kjent med noen du knapt har sett før?

10. Kos deg!

Et julebord skal være hyggelig, så fest til krampa tar deg, men dra hjem med verdigheten i behold.

Kilde: ivillage.com i_207661

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning