SKODA

Slik rengjør du bilen før vinteren

Bli kvitt søl og skitt fra en lang sommer og høst.

VASK: Det er viktig med en skikkelig vask, både av bil og felger, før vinteren setter inn.
VASK: Det er viktig med en skikkelig vask, både av bil og felger, før vinteren setter inn. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

En bil som blir mye brukt, ser fort litt sliten ut. Is, sjokolade og det som verre er har satt merker på setene, insektene sitter klistret til fronten og felgene er sorte av bremsestøv. Vi forteller deg hvordan du får bilen til å se skinnende ren ut igjen.

Innvendig rens

Start med å støvsuge bilen. Bruk et smalt munnstykke som gjør at du kommer til i kriker og kroker. Ta ut mattene og støvsug gulvet godt. Spray setene med en interiørspray. La den virke litt der det er flekker, og gni av med en klut. Sprayen sørger også for at bilen lukter bedre.

Hvis barna har hatt større uhell i bilen kan det lønne seg å leie en teppe- eller møbelrenser.

Tørk av dashbord og dører med en fuktig klut. Til slutt vasker du alle vinduer og speil godt med varmt vann med litt salmiakk. Bruk en microfiberklut til å tørke av, så slipper du lo eller flekker.

Sliten bil? Finn drømmebilen hos Škoda

Utvendig vask

Begynn med å spraye såpe på mattene, slik at såpen får virke mens du vasker bilen. Det aller første du må gjøre er å spyle godt av bilen, begynn med fronten og arbeid deg bakover. Bruk så godt fuktede svamper, og vask bilen ovenfra og ned. Sørg for at hele bilen får en omgang med svampen. Spyl av før det tørker, hvis solen skinner må du spyle i flere omganger.

Til slutt vasker du nederst på bilen og på felgene. Er felgene og bilen veldig skitne av for eksempel asfaltrester, bør du bruke avfetting. Til slutt spyler du bilen godt, husk hjulbuene, felgene og mattene.

Siste finish

Hvis det er lenge siden forrige polering bør bilen også få litt fett på seg før vinteren. Husk at bilen må være helt tørr før du starter, og at du ikke må stå i solen eller polere på et varmt panser. Polish bidrar også til å fjerne insektrester og andre urenheter fra lakken.

Hvis du bruker dekkfornyer på dekk og sorte gummilister, ser bilen straks litt mer fresh ut. Husk at dette aldri må brukes på ratt eller matter. Helt til slutt er det på tide å putte mattene inn i bilen. Nyt en velduftende kjøretur før ungene slippes inn i bilen igjen.

Regelmessig vask av bilen hindrer rust og skader i lakken. Dette er spesielt viktig om vinteren, så behold de gode vanene helt til neste sommer. Da holder bilen seg ny enda lenger.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning