SKODA

Gjør bilturen til en lek

Bilturer kan bli lange og kjedelige for barna, men heldigvis finnes det mange morsomme aktiviteter man kan bedrive i baksetet.

MORO: Tilpass underholdningen i bilen etter hva barna selv ønsker.
MORO: Tilpass underholdningen i bilen etter hva barna selv ønsker. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

DVD-spilleren er redningen for mange småbarnsforeldre når barna blir lei av å kjøre bil. Det er lett å slå i hjel litt tid med en god film, men skal dere kjøre langt kan det være fint å ha andre aktiviteter på lur. Tålmodigheten til yngstemann øker betraktelig når han eller hun har noe å pusle med.

Familiemoro for alle

Aller morsomst syns barna det er når hele familien gjør noe sammen. Familiequiz og gjetteleker kan lett gjennomføres i bilen, og med en liten premie blir det enda mer spennende. Forbered gjerne noen spørsmål som passer hver enkelt i familien før dere reiser.

Lydbøker

Det er moro å høre på lydbøker. Ta turen innom biblioteket før dere reiser og finn noe dere liker. Hvis alle vil høre på samme bok, kan dere bruke CD-spilleren i bilen. Ellers er det kjekt med MP3-spillere eller discman. Lydbøker til MP3-spilleren kan enkelt lastes ned fra nettbokhandlene.

Aktivitetsbøker

Bokhandelen, dagligvarebutikkene og bensinstasjonene har et godt utvalg av aktivitetshefter for barn i alle aldre. For de minste holder det kanskje med fargelegging, mens de største kan øve på bokstaver, tall eller løse kryssord. Ta gjerne med tegnesaker, men husk at dette ikke er aktiviteter som passer dersom barna lett blir bilsyke.

Allsang

Syng kjente sanger alle kan, lag morsomme vers sammen eller øv på rim og regler. Hvis dere ikke er enige i hvilke sanger dere skal synge, kan dere velge sang etter tur.

Spill bilbingo

Bilbingo er moro for hele familien, og spesielt gøy blir det hvis dere lager spillebrettet selv. Velg noen ting hver dere skal se etter, for eksempel bensinstasjon, gul bil, 50-skilt, lastebil eller en rasteplass. Mulighetene er mange, og det er lett å tilpasse spillet etter de forskjellige aldersgruppene i bilen.

KOMFORT: God komfort i baksetet gjør reisen mer behagelig for barna.
KOMFORT: God komfort i baksetet gjør reisen mer behagelig for barna. Foto: FOTO: Skoda

Ta med leker

Det er ikke alle leker som passer i bilen, men større leker som dukker, biler og figurer kan fint lekes med på bilturen. Plasser lekene i en eske eller kurv, eller i bilens oppbevaringsrom i baksetet slik at barna vet hvor de har dem. La de minste delene bli igjen hjemme, så slipper dere dramatikk hvis noe blir borte i løpet av turen. Pass på at tunge leker er godt sikret under kjøring.

Hett tips: Ikke gi barna alle lekene og aktivitetene på en gang. Da prøver de ut alt den første halvtimen og blir fortere lei.

Godt utsyn gjør bilturen morsommere. Škoda Roomster har store bakre sidevinduer og valgfri panoramatak.

</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning