SANIFLO

Slik utnytter du ekstrarommet smart

Du har flere muligheter en du tror.

LURT: Nå er det enkelt å få fullt utbytte av ekstrarommet, uansett hvor det ligger.
LURT: Nå er det enkelt å få fullt utbytte av ekstrarommet, uansett hvor det ligger. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Mange har rom eller deler av rom som er ikke blir utnyttet. Det kan være under en kjellertrapp, en bod, enden av gangen eller på loftet.

Med enkle grep og uten store kostnader kan man få inn et ekstra toalettrom på disse stedene. For eksempel kan du bygge et ekstra toalett under trappen eller ved siden av stua, for å slippe å måtte gå opp i andreetasje for å gå på toalettet.

Toalett med innebygget kvernpumpe er løsningen

Klosettkverner er mest kjent som lite pene kasser som står bak et gammeldags toalett og bråker. Firmaet SFA lanserte sin første klossettkvern i 1958, men siden da har utviklingen kommet langt, og mer estetiske og tidsriktige løsninger har sett dagens lys.

Konseptet bygger på de samme prinsippene som den gamle pumpen bak toalettet, men pumpen er nå flyttet inn i selve porselenet i toalettet, slik at pumpen ikke lenger er synlig. Kort fortalt at den stygge pumpen er tryllet bort og kverntoalettet ser ut som et hvilket som helst "vanlig" toalett.

SFA har vært en pioner i utviklingen av nye konsepter rundt klosettkverner, og har nå en hel serie av produkter innen toaletter med innebygget kvern.

Dette inkluderer frittstående og vegghengte toaletter med og uten servanttilkobling, dersom avløpsvannet fra håndvasken også må pumpes bort.

Se produktene her

Tar minimalt med plass

Av de frittstående toalettene finnes det også en modell som er særdeles plassbesparende og som kun bygger 43 cm ut fra veggen(til ytterkant av porselenet). Dette gjør at produktet kan settes inn under en trapp eller andre steder hvor plassen er minimal.

De vegghengte toalettene trenger bare 7 cm i bakkant av veggskålen. Dette er vesentlig mindre enn tradisjonelle innebygningsrammer, som man ofte må fore ut veggen for.

Mindre støy

Støynivået er også annerledes i dag enn hva slike pumper hadde før. SFA har på sin standard serie redusert støynivået med 10 dB i forhold til tidligere serier. Reduksjonen på 10 dB tilsvarer en opplevd halvering av støynivået. Toalettene med innebygget kvernpumpe fra SFA vil i tillegg bråke enda mindre enn de frittstående pumpene, da porselenet fanger opp lyden og det er brukt en annen oppbygning av de integrerte motorene.

Prismessig vil løsningen med innebygget kvern kontra frittstående kvernpumpe og klassisk P-lås toalett bli relativt lik. Dessuten er det mindre jobb for installatøren å sette inn et ferdig produkt enn å montere de forskjellige delene sammen.

Siden produktene er vedlikeholdsfrie under normal bruk og har lang levetid, vil en enkel installasjon av et ekstra toalett tilføre boligen ekstra verdi og bekvemmelighet i mange år fremover.

Les mer hos SFA

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen