SANIFLO

Klosettkvern, hva er det?

Dette er teknologien bak spesialtoalettene.

HMM: Hva er egentlig en klosettkvern...?
HMM: Hva er egentlig en klosettkvern...? Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Du har sikkert sett disse toalettene før. Enten som gjest på hytta til noen venner, i fritidshuset til sjefen eller hos noen som har det hjemme. Fra overflaten ser den kanskje ut som en vanlig våtromsløsning, men teknologien bak er veldig annerledes. Så hvordan fungerer disse toalettene? Og hva gjør dem så forskjellige fra de konvensjonelle doene?

Vi gir deg et lite innblikk i teknikken bak disse utradisjonelle løsningene. Les mer på vår hjemmeside.

Kverner avfallet

Toaletter med klosettkvern, eller snurredasser som de kalles på folkemunne, har i en årrekke vært i bruk i båter, hytter og campingvogner. I motsetning til konvensjonelle WC-er er ikke disse toalettene avhengige av kloakkrør for å fungere, avfallet havner rett og slett i en septiktank som tømmes etter behov.

Men før avfallet havner i septiktanken går det gjennom en prosess hvor det kvernes til små partikler. På denne måten tar avfallet mindre plass i septiktanken, og behovet for tømming blir dermed mindre. Men visste du at disse produktene også selges for boligmarkedet? Nå kan du enkelt bygge det ekstra våtrommet du lenge har drømt om for en billig penge. Vi forklarer hvordan.

Bygg bad billig

Selv om de fleste allerede har et vanlig bad med både avløp og kloakksystem, er det mange som ønsker å lage et ekstra bad hjemme. Kanskje du er en av dem som ønsker å lage et gjestetoalett med både vask og dusj? Som alle er klar over, kan dette vise seg å være en dyr affære. Nye rør må legges i gulvet og profesjonell hjelp må leies over tid.

Heldigvis finnes det nå klosettkvern til hjemmebruk, som kan kobles til det vanlige kloakkrøret. På denne måten kan du bygge et ekstra bad uten mange ekstrakostnader. Avfallsrørene er, i motsetning til vanlig toalettrør, bare mellom 22 mm og 32 mm tykke, noe som gjør at de tar lite plass og er lette å montere.

Du kan for eksempel bygge et bad i kjelleren og koble det til de eksisterende kloakkrørene i førsteetasje uten å bygge nytt kloakkrør. Dette fordi disse kvernpumpene kan pumpe det ferdigkvernede avfallet vertikalt oppover og fram til de gamle kloakk-rørene.

Foto: FOTO: Produsenten

Enkle å vedlikeholde

SFA Saniflo har i 50 år levert kvernpumper til markedet, og er blant de ledende leverandørene i VVS-bransjen med sitt spesielle konsept. SFA-gruppen har brukt store ressurser på å gjøre kvernpumpene enkle å installere, lette å bruke og av god kvalitet.

Takket være den smarte teknologien er de også lette å vedlikeholde. For å forsikre deg om at installasjonen blir korrekt anbefales det imidlertid at en kvalifisert fagmann utfører den. Et godt utbygd servicenett fra SFA bistår deg med hjelp om du ønsker det.

Besøk vår hjemmeside.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning