SAMSUNG

Tror du på 3D-mytene?

3D blir stadig mer vanlig, men enkelte myter gjenstår.

3D: Ny teknologi sørger for spennende TV-opplevelser. Men er det farlig?
3D: Ny teknologi sørger for spennende TV-opplevelser. Men er det farlig? Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

3D-teknologien har hatt en kraftig utvikling de siste årene, og TV-er med 3D blir stadig mer vanlig. Men det er fortsatt en del myter og misforståelser rundt 3D.

Både 2D og 3D

En veldig vanlig misforståelse er at man bare kan se TV-sendinger, filmer og lignende som er laget i 3D, på en 3D-TV. Dette er helt feil. Man kan uten problemer se vanlig 2D på en slik TV, uten at det går ut over bildekvaliteten.

Riktige briller

En annen påstand er at man kan bruke hvilke som helst 3D-briller når man ser på 3D-TV. Dette er også feil. Det finnes i dag en rekke forskjellige typer 3D-briller, og man skal bruke de brillene produsenten av TV-en anbefaler. Samsung Smart TV har aktive 3D-briller, det vil si briller med innebygget elektronikk som synkroniseres med TV-en slik at bildene blir i full HD. Passive briller viser ikke bilder i full HD, og inneholder ingen elektronikk.

Fordi mange produsenter i begynnelsen kun tilbydde 3D på toppmodellene sine, har mange feilaktig trukket konklusjonen at 3D TV-er er svært kostbare. Det trenger derimot ikke å koste skjorta for 3D, teknologien begynner nå å bli tilgjengelig for mannen i gata.

Størrelsen teller

Mange tror det kun er kvaliteten på bildet som er viktig, men størrelsen har mye å si. Selvfølgelig skal selve bildekvaliteten være så god som mulig, men for at for kvaliteten på din 3D-opplevelse skal bli best mulig anbefales det at 3D TV-en har en viss størrelse. Enkelt forklart: Dess mer av TV-skjermen som fyller synsfeltet ditt, dess mer effektiv blir 3D-effekten.

Komplett opplevelse

Samsung Smart TV er en serie TV-er laget for å gi deg en komplett 3D-opplevelse. Bildekvaliteten er selvfølgelig helt i toppsjiktet, men man har også tenkt på helheten. Blant annet er det lagt mye arbeid i at lydbildet skal komplettere det visuelle: Dersom noe i bildet ser nærme ut, høres det også ut som det er nærme. Dermed får man en helhetlig 3D-opplevelse.

Samsung Smart TV kan også gjøre om vanlige 2D-bilder til 3D. Med ett trykk på fjernkontrollen konverteres bildet til 3D, som man kan nyte ved hjelp av de medfølgende bildene. Da blir 2D filmene og TV-seriene en helt annerledes opplevelse.

</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning