MENY

Slik lager du smakfull smoothie

Les tipsene som gjør smoothie til suksess

SOMMERDRIKK: Smoothie er avkjølende og godt i varmen.
SOMMERDRIKK: Smoothie er avkjølende og godt i varmen. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Smoothies har blitt veldig populært i Norge de siste årene. Og det er ikke rart, vi har nemlig noen av de beste råvarene som finnes. Både jordbær, bringebær og blåbær er smaksbomber etter den norske sommeren.

Variasjon i hverdagen

Smoothies kan lages i utallige variasjoner. Hvis du har fantasien med deg kan du lage nye smaker hver eneste dag. De store butikkjedene importerer masse spennende frukt som du kan bruke i tillegg til de norske råvarene, og det finnes også spesiallagde blandinger i frysedisken.

Du får aller best smak når du bruker fersk og moden frukt. Ta deg en tur i frukt- og grøntavdelingen i butikken, og plukk med deg dine favorittfrukter. Du kan ikke gjøre så mye galt så lenge du velger smaker du liker.

For å lage smoothie trenger du en blender, hurtigmikser eller smoothiemaker. Rens og vask frukten, og del den i passende biter. Mikse alle ingrediensene til de har fått en flytende konsistens. Ønsker du en tykkere smoothie kan du tilsette yoghurt, biola eller banan. Vil du ha en tynnere konsistens kan du tilsette juice eller melk.

Sunne oppskrifter

Den sunne drikken kan lages med omtrent alle frukter. Men som sagt får du ofte det aller beste resultatet om du bruker sesongens ferske frukt. Prøv for eksempel Menys oppskrift på en god sommersmoothie.

Bringebær har en frisk og sterk smak som passer utmerket i smoothie.
Bringebær har en frisk og sterk smak som passer utmerket i smoothie. Foto: FOTO: Meny

Smoothie inneholder masse vitaminer, og passer derfor ypperlig for å fylle på med ekstra energi om morgenen. Drikk gjerne powersmoothie til frokost, den smaker godt sammen med litt kornblanding. Er du snufsete og forkjølet? Prøv Menys oppskrift på vekk-med-forkjølelse-smoothie, som er proppfull med vitamin C.

En tykk og deilig smoothie passer også ypperlig som dessert på en varm sommerdag. Tilsett isbiter eller iskrem, og du har en avkjølende nytelse som passer like godt til en helt vanlig tirsdag som til fest. Prøv bringebærfryd, rosa drøm, bjørne-smoothie eller solbærsmoothies med sjokoladesaus.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning