Idoform Classic Plus

Slik redder du ferien

Ikke spoler drømmereisen på grunn av dårlig mage.

FRISK FERIE: Med Idoform Classic Plus er du bedre sikret mot skumle bakterier på ferie.
FRISK FERIE: Med Idoform Classic Plus er du bedre sikret mot skumle bakterier på ferie. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Dårlig mathygiene, nye bakterier og annerledes drikkevann er tre risikofylte ingredienser som kan ødelegge gode ferieminner. Å opprettholde en god balanse i tarmfloraen som beskytter mot de diaréfremkallende bakteriene er dermed ekstremt viktig. Vi gir deg tips og råd som gjør dette enklere.

Kombiner tarmbeskyttende medisiner med stoppende midler

Av frykt for å få hele ferien spolert på grunn av løs mage er det mange som tyr til stoppende midler. Disse midlene kan kanskje lindre den verste diaréen. Imidlertid vil den ikke få bukt med selve årsaken til løs mage - nemlig de farlige bakteriene. Kroppen skal ha mulighet til å kvitte seg med de skadelige bakteriene. Det viktigste er å ha en god balanse i tarmfloraen. Derfor bør du kombinere produkter som fremkaller de gode bakteriene med stoppende midler hvis krisen skulle oppstå.

Les mer om feriemage

Tilfør kroppen melkesyrebakterier

Minst 100.000 nordmenn får ferien sin ødelagt av diaré. Totalt skyldes 80 prosent av tilfellene fremmede bakterier eller virus i mat eller drikke. I en normal tarmflora skal det være en fordeling mellom 85 prosent melkesyrebakterier og 15 prosent forråtnelses-bakterier (patogene). Hvis denne sammensetningen endres kan det oppstå ubalanse og symptomer som løs/treg mage.

Å gi kroppen rikelig med væske og ikke minst mye hvile er to viktige umiddelbare tiltak om uhellet skulle være ute. Imidlertid er det like viktig å tilføre kroppen de viktige melkesyrebakteriene som demper løs mage. Tilførsel av melkesyrebakterier vil sørge for at det produseres melkesyre, som gir de uønskede bakteriene dårlige vilkår.

Idoform har en unik sammensetning som gjør at melkesyrebakteriene virker som de skal. Sammen med rikelige mengder vann og ikke minst fast føde, vil melkesyrebakterier være med på å skape den naturlige tarmfloraen kroppen trenger for en frisk og sunn mage.

Det viktigste er å sikre seg mot diaré før selve reisen. Derfor anbefales det å begynne med Idoform allerde tre dager før avreise. Bruk av Idoform Classic Plus i selve ferien er også å anbefale. På denne måten er du best mulig rustet mot de skadelige bakterien som forstyrrer tarmfloraen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning