Idoform Classic Plus

Opplevde India med Idoform Classic Plus

Mette Viker var den eneste av 60 reisende som ikke ble magesyk. Det takker hun Idoform for.

FORSIKRING: Idoform var en god forsikring mot reisemage i India.
FORSIKRING: Idoform var en god forsikring mot reisemage i India. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Klima, dårlig mathygiene og nye bakterier kroppen ikke er vant til, er hovedårsakene til "feriemage". Totalt anslås det at minst 100.000 nordmenn får ferien sin ødelagt av diaré, og den største grunnen til dette er fremmede bakterier og virus i mat og drikke. Dette var noe av det Mette Viker var klar over da hun skulle på et tre måneders langt opphold i India. Dermed valgte hun å bruke Idoform Classic Plus hver dag under turen. Ifølge Viker var dette hovedgrunnen til at hun var den eneste av 60 deltakere fra Norge som ikke ble magesyk under oppholdet.

Holdt seg unna iskrem og salat

Det var under et studieopphold i regi av Universitetet i Oslo (UiO) at Mette Viker valgte å bruke Idoform Classic Plus daglig. Totalt var det 60 studenter som reiste sammen, og Mette bodde i bofellesskap med 15 studenter i en tidligere fransk koloni ved Bengalbukta kalt Puducherry. Det ble en utrolig minnerik studietid, ikke minst på grunn av alle reisene de foretok i andre deler av landet, slik at de fikk oppleve den indiske kulturen på nært hold. Mette og medstudentene spiste mye ute, dermed var hun også ekstra forsiktig med hva hun spiste under oppholdet.

- Jeg tok alltid forhåndsregler med mat og hygiene. Salat holdt jeg meg unna fordi den ikke var vasket skikkelig. Melken de bruker til iskrem blir ikke kokt, så iskrem spiste jeg heller ikke, sier Mette. Det er ikke til å komme unna at India utfordret de norske magene. Samtlige av studentene Mette reiste med ble syke minst  en gang iløpet av turen. Noen ble sengeliggende opptil to uker på grunn av feriemagen.

Brukte Idoform også før oppholdet

Mens de fleste studentene kun valgte å ta de nødvendige vaksinene før avreise, valgte Mette å bruke magemedisin både før og under oppholdet. Både helsesøsteren og vaksinatøren anbefalte henne å bruke Idoform mot feriemage. Dermed begynte hun å bruke medisinen to uker før hun reiste, i tillegg til den daglige dosen under oppholdet. Selv merket ikke studenten noe ubehag eller bivirkninger av den langvarige bruken.

- Det dukket aldri opp konkrete ubehag ved bruken av Idoform. Jeg fikk høyere forbrenning, men det kan like godt ha vært et resultat av maten jeg spiste, opplyser Mette.

Idoform har siden blitt Mettes reisefølge når hun er på ferie utenfor Europa.

- Dette er en enkel, billig og grei forsikring for meg. Reiser jeg i vesten er det ikke nødvendig, men skal jeg sørover eller østover er Idoform er en god sikkerhetsløsning, forteller hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning