Idoform Classic Plus

Flat mage uten mageknip

Slik hindrer du mageknip og luftig mage.

FLAT: Når du ikke har luft i magen slipper du oppblåst mage og mageknip.
FLAT: Når du ikke har luft i magen slipper du oppblåst mage og mageknip. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Tarmluft er vanlig hos alle mennesker. Totalt anslås det at man slipper ut luft gjennom tarmen mellom 10 og 20 ganger i løpet av en dag. Likevel er det mange som sliter med konstant mageknip og mye luft i magen. Dersom du har svært plagsomme problemer med luft kan dette skyldes enten feil kosthold eller mye stress. Vær ekstra obs hvis du har langvarige eller stadig tilbakevendende smerter i magen. Dette er noen av grunnene til at mange sliter med mageknip, og hvordan du med enkle endringer i kostholdet kan forebygge dette.

Slik virker Idoform Classic Plus

Pass på hva du spiser

Fordi en del matvarer har negativ effekt på tarmsystemet, kan luftplager bedres ved bevisst endring av kosthold. For eksempel har mat med høyt fettinnhold en uheldig virkning på magen. Årsaken til dette er at fett forsinker tømningen av magesekken og kan øke følelsen av oppfylthet i magen.

En annen matvare som kan gi dårlig mage er melk og melkeprodukter. Til tross for at mange drikker melk i Norge, er det en del som ikke tåler det. De er med andre ord laktoseintolerante. Laktoseintolerante kan ikke spalte melkesukkeret, noe som fører til oppblåst og løs mage.

Å spise mye fiberrik mat har, av helsemessige årsaker, blitt anbefalt av både leger og ernæringsfysiologer. Dessverre kan man få løs avføring og luftplager som "bivirkning". Det kan derfor være nødvendig å justere hvilke frukt-, korn- og grønnsakstyper man spiser. Eksempler på dette kan være belgfrukter, kål, erter og asparges. Dette er imidlertid veldig individuelt fra person til person. Mens noen blir bedre ved å øke fibermengden fra brød, frukt og grønnsaker i kosten, blir andre bedre når de reduserer fibermengden noe. Det viktigste er å prøve seg fram.

Livstil viktig

I en hverdag med mye stress og mas både hjemme og på jobben, er det lett å slurve med maten. Oftest handler det ikke bare om hva du spiser, men hvordan du spiser. Selv om det er lettere sagt enn gjort, anbefales det å ta deg god tid når du spiser. Vi anbefaler deg også å spise ofte for å holde blodsukkeret jevnt. Det er i tillegg bevist at daglig fysisk aktivitet og mye vanninntak er bra for fordøyelsen og helsen generelt. Dette vil også dempe en del luftplager.

Melkesyrebakterier essensielt for fordøyelsen

Bakteriefloraen i tarmsystemet har noen av de viktigste oppgavene i kroppen. I tillegg til å sørge for en sunn fordøyelse, nøytraliserer de dårlige bakterier og virus.

Melkesyrebakterier er blant de viktigste av dem. De holder blant annet slemme bakterier unna ved å danne en barriere på tarmen. Idoform Classic Plus har en unik sammensetning som gjør at melkesyrebakteriene virker som de skal. Ikke bare holder de i gang en sunn balanse i tarmfloraen, de fungerer også forebyggende dersom du er på reise og utsetter kroppen din for ukjent bakterieflora som kan gi mageproblemer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning