Idoform Classic Plus

Få kontroll på stressmagen

Med disse tipsene normaliserer du bakteriene i tarmen.

STRESS: Det siste man trenger i stressende situasjoner er mageproblemer.
STRESS: Det siste man trenger i stressende situasjoner er mageproblemer. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

I en hektisk hverdag med stadig høyere krav både på jobben og hjemme, er det enkelt å la stresset ta overtak. At stress kan føre til psykiske lidelser og utbrenthet er velkjent for de fleste. Imidlertid er det få som er klar over den negative effekten stress har på tarmfunksjonen. Hele opptil 80 prosent av immunforsvaret jobber mot tarmsystemet, dermed er det viktig å holde en god balanse i tarmbakteriene.

Gjør noe med matvanene

Sannsynligheten for at du har opplevd fordøyelsesrelaterte problemer som oppblåst mage, kvalme, forstoppelse eller diaré er ganske stor. Både mat og nye bakterier har mye å si for din tarmflora. Men visste du at dårlige matvaner kan ødelegge den sunne balansen?

Mange av de som stresser slurver med maten og tyr til lettvinte løsninger som i lengden skader tarmbakteriene. Oftest handler det ikke bare om hva du spiser, men hvordan du spiser. Selv om det er lettere sagt enn gjort, anbefaler vi deg å ta deg god tid når du spiser. Spis sakte og regelmessig, på denne måten lar du fordøyelsen normalisere seg. Det vil også holde blodsukkerkurven jevn, noe som er viktig å passe på i en stresset hverdag.

Det anbefales også å spise fiberrik mat, men med måte. I en stresset mage har bakteriene behov for å jobbe med lettfordøyelig mat. Derfor må du gi kroppen noe fiber for å få i gang en sunn fordøyelse, men også lettfordøyelig mat som frukt og grønnsaker slik at det blir enklere for kroppen å fordøye disse. Unngå for all del belgfrukter og kål. Disse er ikke enkle for tarmen å fordøye og kan gi for mye gasser dersom du er allerede stresset.

Lettfordøyelig mat

Nedenfor presenterer vi en liste over fiberrik mat som anbefales å spise dersom du sliter med fordøyelsesbesvær.

* Grønnsaker: gulrot (kokt), tomater, agurk, pastinakk (kokt), broccolibuketter (kokt), squash, spinat, alle typer salat (f.eks isbergsalat, arugula)

* Frukt: alle typer bær, pærer, kiwi, banan, hermetisk frukt, melon, jordbær

* Annet: poteter, ris (unngå fullkornsris og brun ris), pasta (unngå fiberforsterkede varianter), nudler, couscous, knekkebrød, havregryn.

Tilfør kroppen sunne bakterier

Hele en kilo av bakteriene i kroppen er tarmbakterier. Derfor er det viktig å ha en god bakteriebalanse i tarmen. En av de viktigste bakteriene kroppen trenger er melkesyrebakterier. De normaliserer fordøyelsen og beskytter tarmene mot skadelige virus og bakterier.

Det finnes et hav av produkter med rikelige mengder melkesyrebakterier.

En av disse er Idoform Classic Plus. Idoform har en unik sammensetning som gjør at melkesyrebakteriene virker som de skal. Ikke bare forebygger Idoform mot vekst av dårlige bakterier, den sørger også for å beskytte tarmen din dersom uhellet skulle være ute.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning