Idoform Classic

Derfor får du løs mage av antibiotika

Dreper også de “snille” bakteriene.

SKADER MAGEN: Noen ganger må man ha antibiotika, men det er ikke alltid like bra for magen din.
SKADER MAGEN: Noen ganger må man ha antibiotika, men det er ikke alltid like bra for magen din. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Du har kanskje opplevd dette før. En plagsom bronkitt har ikke gitt seg til tross for at du har fulgt dine venners anbefalinger om å holde seg sengeliggende og drikke varm te. I ren desperasjon går du til legen som straks gir deg vidundermedisinen som skal drepe bronkittbakteriene for godt- nemlig antibiotika. Som følge av antibiotikakuren du får fra legen blir du dårlig i magen, noe som resulterer i hyppige dobesøk og ubehag.

Hvordan kan medisiner som skal være godt for kroppen gjøre deg magesyk? Dessverre vil antibiotika ofte føre til at du får løs mage. Og det er antibiotikaens virkning på kroppen som er synderen. Her forklarer vi hvordan og hvorfor dette skjer:

Ser ikke forskjell på snille og slemme bakterier

I tarmen finnes det normalt rikelige mengder bakterier. De er essensielle for fordøyelsen, og de utgjør en viktig beskyttelse mot inntrengning av sykdomsfremkallende bakterier. I forbindelse med antibiotikakuren vil mange av disse "normale" bakteriene bli utryddet. Dette fordi antibiotika ikke ser forskjell på de gode melkesyrebakteriene og de sykdomsframkallende bakteriene i kroppen. Dermed oppstår det en forstyrrelse i bakteriesammensetningen i tarmen, og det svekker tarmens motstandsevne mot sykdomsfremkallende bakterier. Resultatet kan bli en plagsom diaré.

Les mer om mageplager etter antibiotika

Gi kroppen melkesyrebakterier

Fordi diaréen i stor grad skyldes mangel på de viktige melkesyrebakteriene, er det viktig at kroppen tilføres dette. Normalt vil kroppen selv produsere disse bakteriene. Imidlertid kan det ta lang tid før tarmfloraen normaliserer seg. Å tilføre kroppen melkesyrebakterier kan dermed korte ventetiden betraktelig og lindre mageproblemene raskere enn kroppen klarer alene.

Tilførsel av melkesyrebakterier vil sørge for at det produseres melkesyre, som gir de uønskede bakteriene dårlige vilkår. Idoform Classic Plus har en unik sammensetning som gjør at melkesyrebakteriene virker som de skal. Sammen med rikelige mengder vann og ikke minst fast føde vil melkesyrebakterier være med på å skape den naturlige tarmfloraen kroppen trenger for en frisk og sunn mage.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning