Gina Tricot

VINNEREN: Jennifer Backlund

Hun har designet høstens hotteste partytopp for Gina Tricot.

VINNEREN: Jennifer Backlund, 19, fra Helsinki ble vinneren i Gina Tricots konkurranse som gikk ut på å designe høstens hotteste partytopp.
VINNEREN: Jennifer Backlund, 19, fra Helsinki ble vinneren i Gina Tricots konkurranse som gikk ut på å designe høstens hotteste partytopp. Foto: FOTO: Gina Tricot
Publisert Oppdatert

Jennifer Backlund, 19, fra Helsinki ble vinneren i Gina Tricots konkurranse som gikk ut på å designe høstens hotteste partytopp. En moteinteressert slektning tipset Jennifer om konkurransen, og hun begynte straks å tegne. Da vinnerbeskjeden kom i begynnelsen av sommeren, kunne hun først ikke tro det selv.

- Jeg kom hjem kjempetrøtt sent en kveld og sjekket e-posten for å finne en regning, sier hun under sitt besøk på motehuset i Borås. Jeg vekte alle naboene med mitt gledeshyl.

Jennifer prater klingende finlandssvensk. Hun ler og fortsetter:

- Det har vært fantastisk moro å komme hit og følge designprosessen på nært hold. Alle har vært kjempesnille, og det virker som en artig arbeidsplass med mange engasjerte og flinke jenter.

Som lita jente i Helsinki pleide Jennifer og søsteren hennes å designe og sy klær til dukkene sine. I dag, mange år senere, har Jennifer fremtiden klar for seg: hun vil bli klesdesigner.

- Jeg har alltid elsket å tegne. Jeg tenkte lenge på å bli billedkunstner. På gymnaset introduserte formingslæreren meg for stofftrykk, og jeg skjønte at det gikk an å kombinere billedkunst og klesdesign. Jeg opplever klesdesign som en mer utfordrende og anvendelig kunstform.

I dag går hun på en toårig sømutdannelse i Helsinki. Deretter vil hun utdanne seg til designer, helst på Konstindustriella högskolan i Helsinki eller utenlands, hvor Central Saint Martins i London står høyest på ønskelisten.

- Min stil som designer er fantasifull og fargeglad, men også veldig feminin. Jeg liker å eksperimentere med former, mønstre og materialer, men det viktigste for meg er likevel å skape noe som får brukeren til å føle seg flott og glad.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning