FLISEKOMPANIET

Slik planlegger du drømmehagen

Dette bør du tenke på før du renoverer uteplassen.

SOMMERLYKKE: For å nyte sommeren med ny uteplass, bør du begynne planleggingen allerede nå.
SOMMERLYKKE: For å nyte sommeren med ny uteplass, bør du begynne planleggingen allerede nå. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Lengter du til sommeren, med lange, varme kvelder på terrassen?

Våren er en god sesongen for å planlegge nytt uterom. Begynner du nå, kan du ligge i forkant. Da får du både de beste materialene, de beste prisene og de dyktigste håndverkerne til å utføre arbeidet - om du da ikke velger å gjøre jobben selv.

En annen fordel med å utnytte våren til å renovere uteplassen, er at det fortsatt er ganske behagelig arbeidstemperatur - og som sluttbonus får du en lang sommerperiode til å nyte din nye drømmehage.

Stort utvalg

Når du skal pusse opp og dekorere utearealet, er utvalget stort og begrensningene få. Farger, størrelser, materialer, utstyr; her er det egentlig bare smak, behag og kreativiet som setter grensene.

Få inspirasjon til lekre uterom

Én perfekt måte å fornye det slitte gamle terrassegulvet på, er for eksempel å legge fliser. Det krever litt mer jobb enn om du ruller ut en gressmatte, men så er fliser til gjengjeld svært holdbart og robust, slik at vedlikeholdet i ettertid blir minimalt.

- Å legge fliser er et godt valg - og du kan bruke omtrent hva du vil. Store betongfliser eller treimitasjoner. Det finnes også spesielle trappefliser. Bare husk på at de må være frostsikre. Ellers sprekker de. De bør også være mer sklisikre enn fliser du legger inne, påpeker Tommy Fagerhøi, produktsjef hos Flisekompaniet.

Se Flisekompaniets store utvalg av fliser til uteplassen

Naturens mesterverk

Å kle terrassen og gjerne også utepeisen med fasadeskifer, er en annen sikker vinner. Naturstein er så godt som vedlikeholdsfritt, og tåler vær og vind ekstremt godt.

Foto: FOTO: Flisekompaniet

- Med skifer bringer du til de grader naturens mesterverk inn i uterommet. Her finnes det et godt utvalg av stein og flis i samme stil, slik at du kan få nesten akkurat den matchen du ønsker, forklarer Flisekompaniets produktsjef. Han tipser videre om at et annet gode ved å bruke naturstein og fliser, er at du slipper å olje terrassen din hver vår.

Trenger du flere ideer, er det bare å spørre ekspertene. Det er med andre ord ingen grunn til bare å sitte å drømme om lange sommerkvelder på terrassen lenger. Tiden er inne for planlegging og realisering av drømmehagen.

Slik legger du fasadeskifer:

</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning