FLISEKOMPANIET

Slik fornyer du badet i en fei

Små endringer kan utgjøre den store forskjellen.

NY STIL: Hvis du vil gå drastisk til verk, kan du legge nye fliser oppå de gamle.
NY STIL: Hvis du vil gå drastisk til verk, kan du legge nye fliser oppå de gamle. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Går du med planer om å friske opp litt på badet, men har ikke all verden med tid og penger å avse? Heldigvis trenger du ikke å bygge et nytt bad for å for å skape store endringer.

Det aller enkleste og raskeste er å bytte ut håndklærne. Eller hva med å sette opp nye, stilige knagger, ny toalettrullholder eller å bytte ut det gamle dusjforhenget med en dusjdør? De små detaljene kan gjøre at badet føles nytt.

Det skaper også store endringer å bytte ut baderomsmøblet. Om du har en enkel vask, kan du bytte det ut med et nytt baderomsmøbel. Det gir deg ikke bare en ny stil, men et nytt og praktisk møbel.

Se Flisekompaniets møbler fra Ballingslöv

Fra 100-lappen

- Å pusse opp hele baderommet fra bunnen er en stor og kostbar affære. Men små eller litt større fornyelser kan du gjøre helt fra 100-lappen og oppover til 50 000. Det er ikke store virkemidler som skal til før badet får en helt ny stil, påpeker Tomas Larsen, produktsjef for VVS hos Flisekompaniet.

Et nytt speil eller speilskap kan også skape store endringer på badet. Her finnes det mange ulike typer med praktiske hyller og stilfullt lys.

Eller hva med å skifte ut armaturet i dusjen? Bytter du ut den gamle hånddusjen, kan du få en stor og behagelig tallerkendusj, som kommer med hånddusj i tillegg.

Romantikk og farger

Nytt blandebatteri gjør også susen. Det finnes et hav av varianter, både ettgreps og togreps. Du kan til og med få et blandebatteri med lys, slik at vannet skifter farge. Blått betyr kaldt vann, rødt gir varmt vann og når det blir lilla, da er det akkurat passe.

For deg som ønsker deg badekar, er det den romantiske stilen som er trendy om dagen. Hva med å senke seg ned i et kar med løveføtter? Det er for øvrig mye du kan gjøre med badekaret du allerede har.

Foto: FOTO: Flisekompaniet

- Har du et gammelt, frittstående stålbadekar, kan du for eksempel enkelt kle det inn med våtromsplater og fliser. Når du bygger inn karet, kan du også legge inn innlagt lys. Det gir en flott effekt, lover produktsjefen.

Nye fliser

Ønsker du å matche ditt nye badekar og friske opp hele badet - uten at du likevel behøver å ta en full renovering? Da går det faktisk an å legge nye fliser oppå de gamle.

Trenger du flere ideer, er det bare å spørre ekspertene hos Flisekompaniet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning