FLISEKOMPANIET

Lag et kjøkken som tar pusten fra gjestene

Flisevalget som gir kjøkkenet ditt wow-effekten.

LEKKERT: Fliser, naturstein eller mosaikk kan skape wow-effekten på kjøkkenet ditt. (Illustrasjonsfoto)
LEKKERT: Fliser, naturstein eller mosaikk kan skape wow-effekten på kjøkkenet ditt. (Illustrasjonsfoto) Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Har du knipset et blinkskudd av et fantastisk landskap som gir deg ro i sinnet? Nå kan du faktisk få favorittmotivet som fliser på kjøkkenveggen. Eller hva med å trekke naturen inn i huset ved å bruke treimitasjonsfliser eller skifer? Det blir garantert tøft.

Vær vågal

- Det finnes ikke noe som heter kjøkkenfliser lenger. De tradisjonelle flisene på 10 x 10 eller 15 x 15 centimeter med druer eller krukker, selges knapt mer. Nå kan du bruke alt. Du kan få brent inn fliser med dine egne motiver, du kan bruke treimitasjonsfliser, trendy knallfarger eller fasadeskifer, sier Tommy Fagerhøi, produktsjef hos Flisekompaniet.

Det er riktig nok ikke så ofte noen sender inn motiver til egne fliser, men hvorfor ikke være litt vågal og gjøre noe helt nytt? Med den nye "inkjet"-teknikken kan produsentene gi deg omtrent akkurat de flisene du vil ha, både når det gjelder motiv, typer og farger.

Eksklusiv stil

- Å pusse opp et kjøkken er ikke like tidkrevende og kostbart som å pusse opp badet. Derfor er det mulig å eksperimentere litt. Hvorfor ikke prøve knall-lilla eller kanskje orange? Går du lei, kan du skifte det ut etter noen år, påpeker produktsjefen. Det blir ikke så kostbart heller, da det ikke er snakk om så mange kvadratmeter.

Foto: FOTO: Flisekompaniet

Kjøkkenvegger kledd med skifer vil også tiltrekke seg oppmerksomhet fra besøkende. Det gir en naturlig, røff og flott stil.

Og om du ikke har kjøkkenskap som dekker hele den øvre veggen, kan du gjøre kjøkkenet enda mer eksklusivt ved å legge skifer eller fliser helt opp til taket. Det gir utvilsomt wow-effekten.

Varmt kjøkkengulv

Helheten er viktig - og når gulvet skal legges er det både trendy og praktisk med store flater. Med fliser på 60 x 60 centimeter som etterligner betong, får du en røff stil uten at du trenger støpe gulvet på nytt. Flisene er slitesterke og fås i flere farger. Å finne en match som passer til veggen er ikke noe problem, for det lages mosaikk i samme stil.

Få inspirasjon til flotte gulv

Foto: FOTO: Flisekompaniet

Og skal du først legge nye fliser på gulvet, så hvorfor ikke legge varmekabler under? På baderommet gjør alle det, og det er ingen grunn til at ikke kjøkkenet også kan ha gulvvarme.

- Tenk deg følelsen av å tusle ned om morgenen for å sette på kaffen, uten at du en gang behøver å ta på tøfler. Det gir garantert en god og varm start på dagen, fastslår Fagerhøi.

Slik legger du fliser over kjøkkenbenken:

</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning