FLISEKOMPANIET

Dette gulvet er mest behagelig i stua

Fliser kan være den mest økonomiske løsningen for din stue.

LUNT: Fliser med varmekabler gir en lun og deilig stemning i stua.
LUNT: Fliser med varmekabler gir en lun og deilig stemning i stua. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Den norske vinteren er lang og kald, og for ikke å våkne opp til et iskaldt hus skrur vi på både radiatorer og panelovner for å holde varmen. Dessverre er oppvarmingen av hus en av de verste strømslukene, og gir oss irriterende høye strømregninger hver vinter. Heldigvis finnes det en løsning som gir deg et varmt og behagelig hus, samtidig som du bruker mindre strøm.

Fliser er mye brukt på kjøkken og bad, men det kan også være lurt å legge fliser på stuegulvet. Velger du fliser og varmekabler i stua vil du ikke lenger trenge de utallige varmeovnene, og du kan spare mer enn du kanskje tror.

Økonomisk oppvarming

Ingenting er som å tråkke barbent på et varmt gulv, og siden varmen stiger vil varmekablene naturligvis varme opp hele rommet. Tomas Larsen, Produktsjef VVS hos Flisekompaniet, forklarer hvorfor han anbefaler varmekabler i stua.

- Med fliser og varmekabler kommer varmen fra gulvet, og er en tilstrekkelig varmekilde for hele rommet. Derfor kan du fint droppe de gamle panelovnene og radiatorene. Med varmen under bena kan du senke termostaten med hele ti prosent, og bare 18 varmegrader kan være nok for å holde stua varm, forteller han.

Siden varmen sprer seg jevnt i rommet, vil det sammen med temperatursenkningen bidra til mindre strømforbruk, som igjen fører til lavere strømregninger. Men dette er ikke den eneste fordelen ved å velge fliser.

Keramiske fliser har en lukket overflate på grunn av den høye temperaturen ved brenning, og allergener som midd og husstøv har vanskeligheter med å feste eller utvikle seg på slike overflater. Resultatet er et renere og mer allergivennlig rom.

Les mer om gulvvarme

Moderne og praktisk

Linoleum eller parkett har lenge vært de mest vanlige gulvvalgene i norske stuer, men fliser blir stadig mer populært. Utvalget er stort og det finnes utallige størrelser, farger og uttrykk å velge mellom. Her er det din egen fantasi som setter begrensningene, ikke utvalget.

- Fliser eller naturstein kan gi en rå betonglook, som skaper et mer moderne uttrykk i stua. Og selv om det er meget slitesterkt, er det ikke hardere enn vanlig parkett. Derfor trenger du ikke bekymre deg hvis barn skulle falle og slå seg, forteller Larsen.

Foto: FOTO: Flisekompaniet

Flisene kommer med mange ulike overflater. Felles for dem alle er at de ikke er så glatte at man sklir på gulvet, men de er heller ikke så matte at de er vanskelige å rengjøre. Det beste av alt er at du fint kan legge flisene selv.

- Disse gulvflisene er enkle å legge selv, og velger du store fliser kreves det også mindre fuging. Selv varmekablene kan du legge selv, men når de skal kobles, trenger du hjelp av en autorisert installatør slik at det blir gjort forsvarlig og riktig, forklarer Larsen.

Flisegulv varer lenge, det er vedlikeholdsfritt og holder seg fint år etter år. Her kan du løpe over gulvet med stiletthæler uten at det vil synes etterpå, og har du hund eller barn er fliser det perfekte valg for deg.

Slik legger du fliser i stua:

</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning