FLISEKOMPANIET

Denne oppussingen lønner seg

Disse rommene bør du prioritere.

LØNNSOMT: Det er ikke all oppussing som lønner seg, men bad og kjøkken har godt av en oppgradering.
LØNNSOMT: Det er ikke all oppussing som lønner seg, men bad og kjøkken har godt av en oppgradering. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Når du skal selge boligen din, ønsker du at den skal bli solgt raskt og til riktig pris. Det kan noen ganger være vanskelig. Men det finnes ting du kan gjøre for å gjøre boligen din mer attraktiv.

Boligens beliggenhet og størrelse er noe av det første en megler tar i betraktning, men dette er faktorer som du selv ikke kan endre på. Derimot finnes det andre ting du kan gjøre for å øke verdien på boligen din. Standard og vedlikehold er nemlig vel så viktig i denne sammenhengen.

Tenk på helhetsinntrykket

- Standardheving og modernisering er de to første tingene du bør tenke på dersom du er ute etter å øke verdigrunnlaget på boligen din, anbefaler Stian Berglund fra Privatmegleren Metropol.

Når du skal selge, er det helhetsinntrykket som avgjør. Derfor er det lurt å gjøre småendringer og forbedringer i boligen før du legger den ut for salg. Noen malingstrøk og nye fliser kan være alt du trenger. Og denne oppgraderingen trenger absolutt ikke å koste skjorta.

- Et flott bad eller kjøkken kan være tungen på vektskåla, men du behøver absolutt ikke å totalrenovere huset eller leiligheten din. Med enkle grep kan boligen bli langt mer moderne. Legger du for eksempel fliser på baderomsgulvet eller over kjøkkenbenken og maler litt, kan det være alt som skal til, forteller han.

Han foreslår også å velge fliser i andre størrelsesformater enn de som er mest vanlige, for å skape et mer eksklusivt inntrykk.

Se Flisekompaniets store utvalg av fliser

Nøytrale fargevalg

Det er ikke alltid at megleren eller de som skal kjøpe leiligheten har samme smak som deg, derfor mener Berglund at det kan være lurt å gjøre boligen lys og pen. Mørke rom eller sterke farger kan fort gå av moten, og bør derfor byttes ut med lyse, nøytrale farger.

Foto: FOTO: Flisekompaniet

- Det er ikke dyrt å ha god smak. Trikset er å tenke litt mainstream, og velge nøytrale fliser og farger som skaper et moderne og pent helhetsinntrykk, anbefaler megleren.

Grått og hvitt er farger som faller i smak hos de fleste, men også duse beigetoner er et godt valg. I noen tilfeller kan mørke fliser også være fint, men sterke farger bør du altså styre unna.

Overlat jobben til fagfolk

Selv om du bare skal fikse på småting, er det viktig at det gjøres riktig. Det er typisk norsk å gjøre ting selv, men noen ting bør overlates til fagfolk.

- Det verste vi ser som megler eller boligkjøper er når folk har lagt flisene sine selv, og gjort en dårlig jobb i tillegg. Hvis det er fuget dårlig og flisene ligger skjevt, spiller det ingen rolle om du har kjøpt de dyreste kvalitetsflisene, sier Berglund.

Det hjelper altså ikke å ha flotte fliser dersom de er lagt amatørmessig. Bruk noen ekstra kroner på å få de lagt av dyktige fagfolk. Både på bad og kjøkken er det viktig at håndverket er fagmessig godt utført, slik at du slipper å bekymre deg for fuktskader.

- Vi ser stort sett forskjell på om jobben er utført av en profesjonell eller en amatør, og det er viktig at ting gjøres riktig. På bad og kjøkken handler det ikke bare om at det skal se bra ut, her er tryggheten minst like viktig, avslutter Berglund.

Finn produktene som øker boligens verdi

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning