FISKEMANNEN

Lag en supersunn matpakke

Overrask barna med deilig fisk til lunsjen.

NAM: Det skal ikke så mye til for å lage en ekstra spennende matpakke til barna.
NAM: Det skal ikke så mye til for å lage en ekstra spennende matpakke til barna. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Matpakker er en daglig utfordring for mange foreldre. Barnas lunsj skal være sunn, variert og falle i smak hos de små. Høres det umulig ut å få barna til å godta fisk i matpakken?

Fisk er rik på omega-3, D-vitaminer, protein, B-12, jod og selen, som er viktige byggeklosser for barn i vekst. Mange foreldre bekymrer seg for om barna får i seg nok fisk i hverdagen, derfor kan det være smart å sende med litt fisk i matpakkene. Her får du noen gode tips som får barna til å glede seg litt ekstra til lunsjen.

Sunn og mettende fiskeburger

Foto: FOTO: Fiskemannen

Matpakken trenger ikke bare å bestå av brødskiver med pålegg. Hvorfor ikke sende en sunn fiskeburger med barna? Med grovt brød og fiskeburger med høyt fiskeinnhold er det både sunt og godt.

Som brød kan du bruke grove hamburgerbrød eller brødskiver. Burgeren kan du enten lage selv av laks, eller du kan bruke Fiskemannen Fiskekarbonader. Legg på salat, tomater og andre grønnsaker barna liker.

Fiskeburgeren kan for eksempel være en fin tradisjon for fredagsmatpakken. En mer velsmakende start på helgen skal du lete lenge etter. Kanskje foreldrene også vil ha med en fiskeburger på jobb?

Morsomme figurer med dipp

Hvis matpakken trenger noe ekstra, kan du legge med Fiskemannen Fiskefigurer. Figurene har morsomme former og sprøtt ytre, og er propp fulle med sunn fisk.

Stek og avkjøl figurene kvelden før. Lag en dipp av Kesam og dill, så kan barna kose seg med en deilig godbit på skolen.

Fiskefigurene er en flott matbit underveis i skoledagen, som metter lenge og gir masse god næring til små barnemager.

Fiskekaker i spennende former

Fiskekaker er blant barnas favoritter, og de smaker like godt varme som kalde. Derfor passer de også perfekt i matpakken.

Foto: FOTO: Fiskemannen

Skjær Fiskemannen Fiskekaker i staver, og send med en liten boks med ketchup som barna kan dyppe fiskekakene i.

Du kan også bruke pepperkakeformer til å trykke ut forskjellige figurer av fiskekakene. Morsomt for barna når de åpner matpakken, og veldig raskt å lage for mamma eller pappa.

Fiskemannen Fiskekaker har et spesielt høyt innhold av fisk, så de er det beste valget når du skal lage fiskekaker til barna.

Siden matpakken lages bare til barnet, er det enkelt å spesialtilpasse den. Ta hensyn til hva ditt barn liker å spise, og bruk litt fantasi og humor når du lager matpakken. Da skal du ikke se bort i fra at barna snart vil ha enda mer fisk i matpakkene sine.

Ønsker du fem forslag til enkle hverdagsmiddager hver uke? Meld deg på Middagsplanleggeren og få gode oppskrifter og handleliste hver uke.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning