FISKEMANNEN

Festmiddagen som lager seg selv

Prøv siciliansk fiskegryte til jentekvelden.

ENKELT: Siciliansk fiskegryte lager seg nesten helt selv, og smaker utrolig godt.
ENKELT: Siciliansk fiskegryte lager seg nesten helt selv, og smaker utrolig godt. Foto: FOTO: Fiskemannen
Publisert Oppdatert

Når jentegjengen skal komme på besøk, er det mye som skal ordnes. Huset skal vaskes og ryddes, du skal pynte og sminke deg, bordet skal dekkes, og sist, men ikke minst, skal du gjerne servere et imponerende og deilig måltid. Men hvordan skal du rekke alt?

Putrer på ovnen

Foto: FOTO: Fiskemannen

Det er ikke nødvendig å bruke timevis på kjøkkenet før gjestene kommer. En siciliansk fiskegryte smaker kjempedeilig, men går raskt å lage. Gryten kan fint putre på ovnen mens du tenner stearinlys og tar imot gjestene.

Med masse gode smaker og deilig krydder passer denne gryten godt i sosiale lag, gjerne med et lite glass vin eller to ved siden av.

Ingredienser til seks porsjoner:

1 1/2 løker i tynne skiver

3 fedd finhakket hvitløk

1 1/2 bokser blåskjell

2 1/4 ss olivenolje

3 strimlede gulrøtter

1 1/2 boks grovhakkede tomater

210 g tomatpuré

187 1/2 g sorte oliven

1 1/2 laurbærblad

salt

nykvernet pepper

1 1/2 baguette i skiver

600 g torskefileter

150 g pillede reker uten lake

3 ss finhakket persille

Fremgangsmåte:

Varm 2 ss olivenolje i en kjele. Fres løk, hvitløk og gulrøtter i omtrent 5 minutter, eller til de er myke. Tilsett tomater, tomatpuré, oliven og laurbærblad. Du kan gjerne gjøre klar ingrediensene dagen før, så sparer du litt tid på festkvelden.

Krydre med salt og pepper og la det småkoke i 15 minutter. Spe med vann hvis gryten tykner for mye.

Sett på litt hyggelig musikk og ha litt god drikke i glasset mens du venter på at gjestene skal komme. Når alle er på plass og koser seg i sofaen, kan du gjøre ferdig fiskegryten.

De siste forberedelsene

Varm opp resten av olivenoljen i en panne, og stek baguettskivene på begge sider. Legg så skivene over på et kjøkkenpapir som trekker til seg overflødig olje.

Tilsett fisken i tomatsausen og småkok i 5 minutter. Ha i skalldyrene og fjern laurbærbladet. Legg baguettskivene i bunnen av seks dype tallerkener og hell i fiskegryten. Pynt med hakket persille og server.

Velg antall porsjoner og få oppskriften her

Bedre tid

Det er koselig å få jentene på besøk, men ofte kan det bli mer stress en kos under forberedelsene.

Lag en fiskegryte fra Italia neste gang, så får du ekstra tid til å lakke neglene og pynte bordet, og har litt mer energi til å skravle hele kvelden. Buon appetito!

Ønsker du fem forslag til enkle hverdagsmiddager hver uke? Meld deg på Middagsplanleggeren og få gode oppskrifter og handleliste hver uke.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen