FARRIS

Dette bør du drikke til lammesteken

Les hvordan du fremhever de gode smakene.

DELIKAT: Lammestek har en delikat smak som krever riktig tilbehør.
DELIKAT: Lammestek har en delikat smak som krever riktig tilbehør. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Lammestek er en av våre favorittretter om høsten. Forsiktig krydret med rosmarin, hvitløk, salt og pepper, har den norske lammesteken en delikat og deilig smak. Derfor er det ekstra viktig at drikken komplementerer de gode smakene.

Riktig drikke

Sammen med lammesteken serverer vi tilbehør som skal fremheve og løfte smaken av kjøttet. Fløtegratinerte poteter, sopp, broccoli og rosenkål er blant favorittene. Men vi bør også være like flinke til å tilpasse drikken til maten.

Farris er sprudlende og naturlig, og verken overdøver eller tar oppmerksomheten bort fra lammesteken. Tvert imot renser boblene smaksløkene, slik at du kjenner de gode smakene enda bedre.

Rødvin har en kraftig og fyldig smak, og er for mange en selvskreven ingrediens til lammestek-måltidet. Velger du å servere rødvin bør du også sette frem Farris Bris naturell. Bris har en litt mildere smak og mindre bobler enn Farris, og passer derfor godt sammen med rødvin. Bris sørger for å fremheve smakene, samtidig som den opprettholder væskebalansen i kroppen. Du bør drikke minst ett glass vann eller Farris for hvert glass med vin. Da er sjansene større for at du slipper et tungt hode dagen etter.

Fri fantasi

Farris Bris kommer i fire forskjellige variasjoner, og disse kan du faktisk la deg inspirere av hvis du vil lage en mer utradisjonell lammestek. Det finnes oppskrifter på lammestek med lime, lam med mango-chutney og lammestek som er smaksatt og dekorativt pyntet med granateple. Som med all mat er lammestek åpen for fantasi og lek. Et raskt søk etter oppskrifter på nettet bør gi deg masse inspirasjon.

Fantasien kan du også bruke når du skal dekke bordet. Ta med fargerikt høstløv inn på bordet, tenn stearinlys og finn frem ditt beste servise. Hell Farris eller Bris i en karaffel, og legg gjerne noen limebåter oppi som dekorasjon. Med vakre vinglass og krystallglass til mineralvannet blir bordet komplett. Med en god lammestek ligger alt til rette for at gjestene dine blir imponert.

</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning