DUPLO

Mobile app-er: En ny måte å leke på

"Mamma, kan jeg få prøve det morsomme spillet på mobilen din?" Barn elsker å leke med nye mobile enheter som iPhone og iPad. Og i tillegg til å være moro, utvikler de også barnets ferdigheter.

Visste du at over 50 prosent av barn i alderen 3¿6 år, har brukt en smarttelefon eller en tavle-pc?
Visste du at over 50 prosent av barn i alderen 3¿6 år, har brukt en smarttelefon eller en tavle-pc? Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Visste du at over 50 prosent av barn i alderen 3-6 år, har brukt en smarttelefon eller en tavle-pc?

Dagens barn er minst like opptatt av de nye dataenhetene som sine foreldre. Og det i en slik grad at mobile medier har fått en etablert plass i barnas lekeverden.

Nye måter å leke og lære på

Små barn leker fremdeles mest med biler, dokker og byggeklosser. Og det er bra siden gode, gamle "lavteknologiske" leker gir barna utallige morsomme opplevelser samtidig som de styrker deres motoriske ferdigheter, fantasi og kreativitet.

Det betyr imidlertid ikke at du trenger å bli bekymret når barnet ditt ber om å få leke med smarttelefonen eller iPad-en din. Mobile medier gir barnet nye måter å leke på og også nye måter å styrke sine ferdigheter på.

La barnet ditt få utforske fritt

Små barn bruker app-er og mobilspill i utforskningslek: "Hva skjer hvis jeg trykker på denne? Hvordan kommer jeg meg dit herfra?" En god app oppmuntrer barnet til å gå på oppdagelsesferd i en morsom og spennende verden. Og det i barnets eget tempo.

Fordelene ved slik digital lek er åpenbare: Barna lærer problemløsning, utvikler ordforrådet sitt og oppdager verdien av å være utholdende. I tillegg blir de teknologisk kompetente på en måte voksne bare kan drømme om.

Trygg mobillek

iPhone, iPad og lignende enheter brukes i dag av foreldre som et verktøy for å oppnå fred og ro i bilen, på legens venteværelse og så videre.

Men naturlig nok er mange foreldre litt engstelige for å la barnet sitt få lov til å leke med slike mobile enheter alene. "Hva skjer hvis barnet mitt klikker på feil lenke? Kan hun bli utsatt for upassende innhold?"

Den beste måten å forsikre seg om at barnets mobile lek er trygg, er å teste ut de enkelte app-ene selv. Er aldersgrensen tilpasset innholdet? Byr app-en på et "lukket" spillområde? Er app-en fri for reklame og lenker til andre spill? Dette er noen grunnleggende ting du bør sjekke før du lar barnet ditt få leke med en smarttelefon eller tavle-pc på egen hånd.

Test ut den nye LEGO DUPLO app-en

LEGO DUPLO tilbyr en ny app for barn i alderen 2-5 år. DUPLO Bondegårdsvenner er et morsomt digitalt spillmiljø som er basert på DUPLO Bondegård-temaet. Oppdag hvilke lyder de forskjellige dyrene lager, hvordan bondens traktor fungerer og mye annet morsomt.

DUPLO Bondegårdsvenner er et trygt, digitalt spillmiljø som er fullstendig fritt for reklame og lenker til eksternt innhold. App-en er 100 % GRATIS

Last ned appen her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning