BOHUS

Bør du bytte pute?

Les hvordan puten kan forbedre søvnkvaliteten din.

Ved å bytte pute kan du våkne mer uthvilt.
Ved å bytte pute kan du våkne mer uthvilt. Foto: FOTO: Tempur på Bohus
Publisert Oppdatert

Ofte merker du ikke hvor avhengig du er av puten din før du reiser bort. Ferien blir alt annet enn behagelig hvis hotellputen er for høy, for lav, for hard eller for myk. Men det er ikke sikkert at puten din er optimal selv om du savner den når du er bortreist.

Riktig pute forebygger nakkeproblemer

80 prosent opplever problemer med nakke eller rygg i løpet av livet. Ofte kan disse problemene komme av feil sovestilling om natten. Derfor er det viktig at du investerer litt tid i å finne den riktige hodeputen.

Feil pute kan føre til eller forverre et nakkeproblem. I tillegg vil en pute som ikke passer gjøre at du snur og vender på deg i løpet av natten. Slikt blir det dårlig søvn av.

Puten din bør følge kroppens form, slik at kroppen hviler i sin naturlige posisjon. Først når puten gjør at kroppen ligger korrekt, kan du finne optimal hvile og avslapning om natten. Da ligger du roligere og får en dypere søvn.

Å velge ny pute

Når du skal velge ny pute bør du ta hensyn til hvordan du sover mest om natten. Sover du på siden trenger du en pute som støtter hodet og halsen, slik at ryggraden hviler i en rett linje. Sover du på ryggen trenger du en tynnere pute, men den må allikevel støtte nakken og skuldrene slik at nakkevirvlene ligger riktig. En god pute vil i tillegg redusere snorking når man sover på ryggen.

Å sove på magen er ikke anbefalt, da dette gir mye vridning og press på nakkevirvlene. Prøv helst å endre liggestilling, eller kjøp en ergonomisk tilpasset pute.

Verdenskjent komfort

Bohus tilbyr puter fra Tempur, som gir deg den mest behagelige sovestillingen. De nye putene fra Tempur er myke og komfortable. Du kan for eksempel prøve Symphony-puten, en vendbar pute med bedre innsynkning og komfort. Den ene siden gir ekstra nakkestøtte, den andre føles mer som en tradisjonell pute.

Tempur har puter både for de som ligger på ryggen og på siden. Putene kommer i forskjellige utforminger, slik at du kan finne den som føles mest komfortabel. I tillegg har de en spesiell pute for de som sover på magen, Tempur Ombracio. Puten løfter overkroppen slik at nakken ligger i riktig stilling selv om du sover på magen.

Ombracio er perfekt for deg som sover på magen.
Ombracio er perfekt for deg som sover på magen. Foto: FOTO: Tempur på Bohus

Med pute fra Tempur får du en behagelig og ergonomisk liggestilling som gir deg bedre søvn og forebygger nakkeproblemer. Men det kan hende at den nye puten må bli med deg på neste hotellferie. Det er nemlig lett å bli avhengig av den riktige puten!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning