BOHUS

Bli kvitt snorking

Slik stopper du søvntyven en gang for alle.

Netter uten snorking er godt for helsen, søvnen og forholdet.
Netter uten snorking er godt for helsen, søvnen og forholdet. Foto: FOTO: Tempur
Publisert Oppdatert

Snorking er et stort problem for de som får ødelagt nattesøvnen hver eneste natt. Snorkere våkner ofte i løpet av natten av at de puster dårlig, og er sjelden uthvilte når de skal opp om morgenen. Den som ligger ved siden av har det ikke særlig bedre. Når søvnen blir forstyrret utallige ganger i løpet av natten blir søvnkvaliteten sterkt redusert.

Plagsomt problem

Snorking forekommer både hos kvinner og menn, selv om det er mer vanlig at menn snorker. Snorking kommer av at luftrøret i halsen blir for trangt når du sover. Overvektige snorker oftere enn normalvektige, så det er lurt å holde vekten nede.

Snorkere kan i tillegg utvikle obstruktivt søvnapnésyndrom (OSAS). Når du har OSAS kollapser bløtvevet i halsen slik at du ikke får puste. Tilstanden forbindes med høyere dødsrisiko, hjerte- og karsykdommer, høyt blodtrykk og hjerneslag. Det er derfor viktig å gjøre noe med snorkingen før det blir et større problem.

Snorking er i seg selv ikke farlig, men kraftig snorking kan være et tegn på alvorlig sykdom. Derfor anbefales det at du kontakter legen din hvis du er plaget med snorking. Legen vil kunne gi deg individuelle råd og utelukke at det ligger medisinske årsaker bak problemet.

Bli kvitt bråket

Heldigvis finnes det tiltak du kan gjøre selv for å redusere et mildt snorkeproblem. Unngå røyk, alkohol og sløvende medikamenter rett før sengetid. Disse kan virke muskelavslappende og dermed føre til snorking.

Det kan også hjelpe å unngå å ligge på ryggen. Flere eksperter anbefaler at du tvinges til å sove på siden, for eksempel ved at du syr en tennisball inn i ryggen på pysjen.

En anatomisk korrekt pute som støtter hodet og nakken kan også hjelpe mot mild snorking. Hos Bohus får du Tempur puter, som tilpasser seg kroppen og vekten din. Tempur har nå introdusert mange nye puter i et mykere og mer komfortabelt Tempur-materiale. Dette gir en raskere innsynkning, kortere tilvenningsperiode og passer for alle.

De nye putene har også trykkavlastende egenskaper, men er mykere og mer komfortable. Da får nakken optimal støtte slik at du sover godt. En undersøkelse utført av Tempur viser at puten Tempur Original reduserer snorkingen og forbedrer søvnen både for snorkeren og partneren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning