AKADEMIKLINIKEN

Dette bør du vite før du velger plastisk kirurgi

Les spørsmålene her.

UNDERSØK: Før du bestemmer deg er det viktig at du stiller både deg selv, kirurgen og klinikken noen velvalgte spørsmål.
UNDERSØK: Før du bestemmer deg er det viktig at du stiller både deg selv, kirurgen og klinikken noen velvalgte spørsmål. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Hvis du vurderer å utføre plastisk kirurgi, er det visse spørsmål du bør stille deg selv og din kirurg før du bestemmer deg.

1: Hvorfor vil du gjøre et estetisk inngrep?

Et det et ønske om forandring du har hatt lenge, eller noe du nettopp har blitt inspirert til å gjøre? Hvis du er i tvil bør du vente til du er helt sikker på hva du vil.

Er det du selv som ønsker å gjennomføre inngrepet, eller er det partneren din som ønsker det? Husk at det er en stor beslutning å ta, som du må leve med resten av livet. Derfor må det være du selv som tar avgjørelsen.

2: Hva vil du oppnå?

Ønsker du en forsiktig foryngelse, eller en stor forandring av ditt utseende? Hvilke konsekvenser vil det få på kort og lang sikt?

Det finnes mange nye teknikker og metoder som påstår å gi fantastiske resultater uten bivirkninger. I mange tilfeller stemmer ikke dette, og du risikerer å bli en betalende forsøksperson. Vær derfor kritisk til nye metoder og still spørsmål til din klinikk om risiko, beviste resultater og stol ikke blindt på pene bilder av resultater. Disse kan til og med være manipulert.

3: Hvem skal utføre inngrepet?

Hvilken som helst lege kan kalle seg estetisk eller kosmetisk kirurg. Det sier ingen ting om erfaring eller utdannelse innenfor området. Den eneste beskyttede tittelen er plastisk kirurg, som betyr at legen har spesialistutdannelse innenfor plastisk kirurgi. Selv om dette ikke er noen garanti for at legen er dyktig, innebærer det at vedkommende har utdannelse og erfaring.

Still kritiske spørsmål om erfaringen og utdannelsen til personen du vurderer å la deg operere av. Spør også om legen arbeider med estetisk kirurgi på heltid.

Les om Akademiklinikens ekspertise

4: Hvor skal inngrepet utføres?

Skjer inngrepet på et sykehus, i et kontormiljø eller i et hjemmemiljø? Hvilket sikkerhets- og overvåkningsutstyr blir brukt under og etter operasjonen?

Les mer om hvordan operasjoner foregår hos Akademikliniken

5: Hva er prisen for operasjonen?

Finn ut hva som inngår i prisen du skal betale. Noen ganger kan det tilkomme ekstra kostnader for eksempel til BH og annet utstyr, eller eventuelle korrigeringsinngrep.

Høyere pris kan forsvares av at klinikken har høyere standard, lengre erfaring eller dyrere implantater. Husk at sikkerhet koster, og at det er verdt de ekstra kronene du betaler.

Vær nysgjerrig, still spørsmål og våg å være litt vanskelig. Gå gjerne til flere klinikker før du bestemmer deg. Hvis du ikke har tenkt gjennom disse spørsmålene bør du vente med plastisk kirurgi. Dette er en viktig avgjørelse du bør ta deg god tid til å tenke gjennom.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning