Visste du dette om Katarina Flatland?

Katarina Flatland er deltagernes sterkeste støtte nå som TV 2 er i gang med en ny sesong av «Idol». Vi har plukket frem fakta om den alltid så sprudlende program- lederen.

POPULÆR: Katarina Flatland er aktuell med ny sesong av "Idol" på TV 2.
POPULÆR: Katarina Flatland er aktuell med ny sesong av "Idol" på TV 2. Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert

1. Katarina Flatland ble født 7. juli 1989 i Bærum.

2. Hun vokste opp på Nesøya i Asker.

3. Da hun fylte 30 år i fjor sommer, fortalte hun Her og Nå at hun ikke led av 30-årskrise: – Jeg har et avslappet forhold til alder. Ting blir bare mer morsomt desto eldre jeg blir, sa hun.

<b>INSPIRERT:</b> Katarina trekker frem farens evne til å få folk til å føle seg komfortable på TV.
INSPIRERT: Katarina trekker frem farens evne til å få folk til å føle seg komfortable på TV. Foto: VG

4. Hun er datter av programlederlegenden Hallvard Flatland.

5. Til bladet KK forteller hun at hun ikke tenkte mye over at hun var kjendisbarn da hun var liten: – Vi vokste opp med det helt fra starten av, og jeg vet ikke om noe annet. Men det var ikke noe jeg merket noe til på skolen og ellers, sier hun.

6. Katarina var russ i 2008.

7. Da hun leste til matteeksamen siste året på videregående, tok hun en pause for å se ungdoms-programmet «Waschera» på TV 2. Der sa de at de trengte to nye programledere, og Katarina søkte på jobben. Den fikk hun, og i 2008 debuterte hun som programleder sammen med Peter Bubresko, som nå er programleder i «God morgen Norge».

8. Etter bare ett år sa hun opp jobben i TV 2, fordi hun skulle begynne på medisinstudiet i Danmark sammen med noen venninner. – Men så kom jeg faktisk ikke inn i Danmark, jeg kom inn i Oslo i stedet. Så da ringte jeg TV 2 og spurte om jeg kunne få jobben min tilbake, sier hun til TV2.no.

9. Hun begynte på medisinstudiene, men har tatt flere pauser for å være programleder underveis. Målet er å være ferdig våren 2021.

<b>NY GJENG:</b> Katarina Flatland er aktuell i en ny «Idol»-sesong. Årets dommere er Tshawe Baqwa, Silje Larsen Borgan og Andreas «TIX» Haukeland.
NY GJENG: Katarina Flatland er aktuell i en ny «Idol»-sesong. Årets dommere er Tshawe Baqwa, Silje Larsen Borgan og Andreas «TIX» Haukeland. Foto: TV 2

10. Etter «Waschera» ledet hun TV 2-programmer som «Sommerspillet», «Sønner av Norge», «Sommertid» og «Heder og hammer».

11. Katarina og Harald Dobloug (30) ble et par i 2011. De møttes på en fest for medisinstudenter. Til Det Nye har Katarina fortalt at hun var utkledd som tysk budeie og han som blotter. De kom i kontakt da de kranglet i dokøen.

12. I 2014 ble hun ny programleder for «Jakten på kjærligheten». Det fortsatte hun med i flere sesonger.

13. Katarina var med i «Skal vi danse» i 2015. Hun og dansepartneren Tom-Arild Hansen endte på 4. plass.

14. Kjæresten Harald fridde til Katarina da de var på ferie i New York i 2016.

15. Høsten 2018 tok hun over «Idol». Til Dagbladet forteller hun at hun så mye på programmet i ungdomstiden. – Jeg burde kanskje ikke si det, men det er en del år siden, altså. Jeg var veldig forelsket i David Pedersen fra første sesong, innrømmer hun.

<b>GIFT:</b> Katarina Flatland og ektemannen Harald Dobloug.
GIFT: Katarina Flatland og ektemannen Harald Dobloug. Foto: Tom Hansen

16. Det er ikke alltid hun er enig med dommerne i deres valg: – Jeg har sendt meldinger til dommerne hvor jeg uttrykte min klare mening over enkelte ting, sier hun til Dagbladet.

17. Hun ville aldri meldt seg på «Idol» selv. Men skulle hun ombestemme seg, ville hun valgt en akustisk versjon av en kjent låt på audition, fordi hun syns det er gøy å lage noe eget av noe kjent.

18. Etter at hun selv ble programleder, har hun innsett hvor dyktig faren hennes er foran kamera.
– Jeg synes han var, og er, veldig god til å få folk til å føle seg komfortabel på TV, sier hun til KK.

19. I juni 2018 giftet Katarina og Harald seg på Holckenhavn slott på Fyn i Danmark. Bryllupet ble arrangert nøyaktig 65 år etter at Katarinas besteforeldre giftet seg. Det var omtrent 80 gjester i bryllupet.

20. Sjømannspresten som forrettet vielsen skulle egentlig ha ferie, men Katarinas mormor overtalte ham til å ta seg tid, skriver Dagbladet.

21. Pappa Hallvard fulgte Katarina opp kirkegulvet. Det har hun beskrevet som en drøm, siden faren lenge var så syk at hun fryktet at han ikke ville få oppleve bryllupet.

<b>NÆRT FORHOLD:</b> Katarina har tidligere avslørt at da storesøster Bettina skulle låne penger av henne, var hun så gjerrig at hun la på renter når pengene skulle betales tilbake.
NÆRT FORHOLD: Katarina har tidligere avslørt at da storesøster Bettina skulle låne penger av henne, var hun så gjerrig at hun la på renter når pengene skulle betales tilbake. Foto: Lasse Eriksson

22. Brudekjolen designet hun selv sammen med designer Leila Hafzi. Brudeparet laget sine egne gifteringer i samarbeid med gullsmed Celine Gulset.

23. «Skal vi danse»-stjernen Nadya Khamitskaya hjalp paret med brudevalsen.

24. Etter bryllupet tok Katarina ektemannens etternavn. – Det er ekstra koselig å dra på tur når det er herr og fru Dobloug. Jeg har tatt hans etternavn, men jeg bruker mitt eget navn i hverdagen. Dobloug er så vanskelig, har hun sagt til Her og Nå.

25. Katarina fikk påvist diabetes type 1 høsten 2013, 24 år gammel. Det var Harald som overtalte henne til å dra til legevakten etter å ha fått flere symptomer. Legebesøket ble til et sykehusbesøk på én uke. I ettertid har hun valgt å være åpen om sykdommen.

26. Egentlig var Katarina på vei til Orlando i USA med hele familien da hun dro til legen. Der skulle hun spille VM i shuffleboard sammen med søsteren Bettina.

27. Katarina er ikke glad i å tenke logisk. Til KK forteller hun om en gang hun skulle koke egg til hele familien: – Alle skulle ha ulike koketider, og i stedet for å ta ut ett og ett egg etter hvert som tiden gikk, begynte jeg å merke alle eggene med de ulike navnene før jeg skulle koke dem, slik at jeg kunne ta ut mammas egg når det var klart, og så videre…

28. Sammen med Harald har Katarina podkasten «Åpen journal».

29. Katarina er et konkurransemenneske. I podkasten «Bra damer» med Guri Solberg forteller hun at hun konkurrerer om alt. Blant annet har hun og Harald en lapp på kjøleskapet hvor de skriver opp hvor lang tid de bruker på å løpe til butikken for å gjøre hasteinnkjøp.

30. Når Katarina er ferdig utdannet lege, håper hun at hun kan bruke utdannelsen på TV. – Jeg hadde ikke tatt den utdannelsen om jeg ikke ville gjøre noe legeaktig. Jeg tror også det kan skje på TV, har hun sagt til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 29/01 2020, og sist oppdatert 05/02 2020.

Les også