Åpenhjertig Tone Damli

– Jeg har lyst på flere barn

Tone Damli har forandret seg etter at hun fikk datteren Billie. Nå ønsker hun seg flere barn.

<b>LYKKE:</b> – Jeg er så takknemlig for at jeg har fått lov til å bli mamma. Jeg har aldri tatt det for gitt. Og nå når det er en realitet, så kjenner jeg på en lykkefølelse, har Tone sagt til Dagbladet tidligere.
LYKKE: – Jeg er så takknemlig for at jeg har fått lov til å bli mamma. Jeg har aldri tatt det for gitt. Og nå når det er en realitet, så kjenner jeg på en lykkefølelse, har Tone sagt til Dagbladet tidligere. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Tone Damli (31) ble kjent over natten da hun bare 16 år gammel deltok i «Idol» i 2005. Sogndal-jenta sjarmerte Norge i senk i Oslo Spektrum og endte til slutt på en 2. plass.

Siden den gang har Tone etablert seg som en av Norges mest profilerte artister og influensere.

Fint med søsken

<b>TONES SOLSTRÅLE:</b> – Jeg har lyst på flere barn. Vi får se når det går, sier Tone. Her er hun med datteren da hun var baby.
TONES SOLSTRÅLE: – Jeg har lyst på flere barn. Vi får se når det går, sier Tone. Her er hun med datteren da hun var baby. Foto: NTB Scanpix

I 2014 fikk hun sitt første barn, datteren Billie, med samboeren Markus Foss (36). I dag, fem år senere, er sangeren åpen om hvordan hun ser på en fremtidig familieforøkelse.

– Billie er absolutt i en alder der det er fint for henne å få søsken. Jeg har lyst på flere barn. Vi får bare se når det går, sier Tone til Her og nå.

Selv om hun elsker å være mamma, innrømmer artisten at det har vært en omstilling. Verst har det kanskje vært å følge Billies døgnrytme.

– Jeg er definitivt ingen morgenfugl, men med en liten datter har jeg måttet venne meg til at jeg må opp om morgenen. Det blir en del tidligere enn hva jeg var vant til, forteller Tone.

Selv om det var en overgang å bli mor, mener Tone at livet er bedre med barn.

– Nå har jeg vært mamma i fem og et halvt år, så jeg er vant med alt det innebærer. Men det er klart at det er en overgang kontra det livet man levde tidligere. Samtidig går du gravid i ni måneder, og jeg tror det er måneder der du har tid til å forberede deg og legge vekk det gamle livet du har hatt. Det å bli mamma har vært en reise til det bedre, sier Tone åpenhjertig.

Mindre uteliv

<b>FULL KLAFF:</b> Tone og Markus Foss ble sammen sommeren 2013. Billie ble født allerede i april året etter.
FULL KLAFF: Tone og Markus Foss ble sammen sommeren 2013. Billie ble født allerede i april året etter. Foto: Morten Bendiksen

Tone og samboeren Markus går gjerne ut uten barn, men foreldrerollen har gjort dem mer selektive rundt hva de takker ja til av sosiale aktiviteter.

– Det blir helt klart mindre uteliv enn før. Jeg føler at jeg prioriterer det jeg synes er viktig, eller det jeg har veldig lyst til å gjøre, sier Tone.

Her og Nå møtte Tone under 25-årsfeiringen av «God morgen Norge». Sangeren mener det er positivt for småbarnsforeldre å ta seg «barnefri» av og til.

– Jeg tenker at det er ganske fint for både barn og voksne at mor og far får «luftet seg» iblant, mener popstjernen.

Familien til Markus bor i nærheten av trekløveret, og de stiller gjerne opp som barnevakt.

– Vi er så heldige som har masse familie rundt oss. Farmor, farfar og tante bistår alt de kan. Så lenge Billie har det bra og er glad, så er det greit å ha barnevakt innimellom. Jeg tror det er kjært for Billie å få tilbringe tid med andre i familien, smiler Tone.

LES OGSÅ: Se alle bildene fra "God morgen Norge"-festen

Denne saken ble første gang publisert 17/12 2019, og sist oppdatert 05/02 2020.

Les også