Barne-TV-helten Asgeir Borgemoen fikk baby-nyhet på «Farmen»

– Ingrid er vårt lille under

«Sjefen over alle sjefer» fant kjærligheten og flyttet til Halden. I januar ble Asgeir Borgemoen pappa for første gang, og han elsker sitt nye familieliv i grensebyen.

NYBAKTE FORELDRE: Asgeir Borgemoen og kjæresten Heidi Ottesen Sandmo storkoser seg hjemme i Halden sammen med sin to måneder gamle datter Ingrid.
NYBAKTE FORELDRE: Asgeir Borgemoen og kjæresten Heidi Ottesen Sandmo storkoser seg hjemme i Halden sammen med sin to måneder gamle datter Ingrid. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
Sist oppdatert

De siste ukene har seerne kunnet følge Asgeir Borgemoen (48) på «Farmen kjendis» og «Torpet» på TV 2 Sumo.

Programlederen som fra 1999 til 2001 var kjent som sjefen over alle sjefer i NRK Barne-TVs «Fritt frem», fikk inne på «Farmen kjendis»-gården beskjed om at han selv skulle få sitt aller første barn – i et brev fra kjæresten Heidi Ottesen Sandmo (38).

– Da jeg leste i brevet at vi endelig var gravide, knakk jeg helt sammen. Plutselig forsvant alt det andre rare rundt, og jeg ble bare opptatt av dette nye store, forteller Asgeir til Her og Nå.

Se det følelsesladde klippet fra da Asgeir fikk nyheten under:

– Absurd

Vi er på besøk hos Asgeir og Heidi i deres koselige hjem i Halden.

I en liten babyseng på enden av bordet ligger deres to måneder gamle datter, Ingrid, rolig og fornøyd – og er helt uvitende om at faren hennes var isolert fra omverdenen på en reality-innspilling da mamma Heidi oppdaget at hun var på vei.

– Det var enormt gledelig da jeg først oppdaget at vi ventet barn, men selvfølgelig var det rart å skulle slippe jubelen løs alene. Det var absurd og rart å skulle fortelle ham at han skulle bli pappa i et brev som ble sendt inn til «Farmen». Det var også komplikasjoner da jeg var alene, så det var veldig fint å få ham hjem etter hvert – så vi kunne stå i det sammen, smiler Heidi.

Asgeir vant «Torpet» og fikk komme inn på «Farmen»-gården, men valgte å trekke seg for å reise hjem til kjæresten for å være der for henne gjennom komplikasjonene hun gikk gjennom.

12. januar i år gikk vannet hjemme på stuegulvet – og halvannen time senere var lille Ingrid født.

– Nå skjønner jeg hva folk har ment når de har snakket om «det lille underet», for plutselig ligger det bare et levende og vakkert lite vesen der og blunker med øynene sine. Jeg kjenner at jeg har blitt mer sliten i kinnene etter at hun ble født, fordi jeg smiler så mye, sier Asgeir og blir øm i blikket når han ser bort på datteren.

FAR FOR FØRSTE GANG: Lille Ingrid er Asgeirs første barn. Heidi har to barn fra før på fem og 15. TV-profilen elsker sitt nye liv som familiefar.
FAR FOR FØRSTE GANG: Lille Ingrid er Asgeirs første barn. Heidi har to barn fra før på fem og 15. TV-profilen elsker sitt nye liv som familiefar. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

– Det er veldig fint å være pappa. Det er litt uvirkelig noen ganger, men når jeg ser på henne – og hun ser på meg, føles det ut som om hun alltid har vært der. Nå er det oss, og det ansvaret og den gleden du holder i hendene dine har du for alltid. Det er så vakkert, sier Asgeir og smiler.

Programlederen og skuespilleren flyttet inn til Heidi for snart to år siden, og han har fått en tilvenning til pappalivet som bonuspappa for hennes barn på fem og 14 år.

Les også: Barne-TV-stjernens nye liv

Møttes tilfeldig

Heidi er opprinnelig fra Toten, og jobber som prosjektleder for arrangementsdelen av det populære TV 2-programmet «Allsang på grensen».

Dermed er hun vant til å hanskes med kjente personer – og det var nettopp dette som førte til at Asgeir og Heidi først kom i snakk med hverandre utenfor et utested i Halden, sommeren 2017.

– Jeg så Asgeir stå utenfor et utested med masse ungdommer rundt ham som skulle ta selfies og snakke. Jeg kjente ham ikke fra før, men jeg så på kroppsspråket hans og tolket det som at han begynte å synes det var «greit». Jeg visste ikke om jeg tolket ham riktig, men jeg tenkte at: «Nå tar jeg sjansen». Så da gikk jeg bort og sa: «Beklager å forstyrre, men jeg er manageren til Asgeir. Han har fullt opplegg i morgen, så jeg er redd han må videre», ler Heidi.

PÅ TRILLETUR: Lille Ingrid er med i vogna når Asgeir og Heidi tar turen opp til Fredriksten festning i deres nye hjemby Halden.
PÅ TRILLETUR: Lille Ingrid er med i vogna når Asgeir og Heidi tar turen opp til Fredriksten festning i deres nye hjemby Halden. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

– Ungdommene sa at de skjønte at han måtte gå, men spurte om de kunne få ta en siste selfie. Da svarer Asgeir: «Da må dere spørre manageren min». Jeg svarte at en siste gikk fint, og da de gikk sa Asgeir: «Hvem i all verden er du?». Jeg svarte: «Manageren din», før han sa: «Eller min fremtidige kone», forteller Heidi og ser bort på kjæresten.

– Jeg ble helt satt ut. Plutselig sto det en pen dame i armkroken min og sa: «Jeg må nesten ta ham med meg». Da må du tenke fort. Det var flaks for meg. Det var bare tilfeldigheter som gjorde at vi møttes. Jeg skulle egentlig et annet sted sammen med en kompis, men så var det stengt. Så da fant vi ut at vi skulle ta en tur til Halden. Det var nok meningen at vi skulle møtes, for bare se hva det førte til, smiler Asgeir.

Starter i ny jobb

Nærmere tre år senere bor de begge i Halden med hennes to barn og datteren Ingrid. Asgeir har fått fullt utløp for sin historieinteresse i byen, og jobber som guide på Fredriksten festning.

Nå starter han også i jobben som arena-ansvarlig i det ærverdige Fredrikshalds Teater fra 1838.

PÅ HISTORISK GRUNN: Asgeir og Heidi har begge en sterk tilknytning til Fredriksten festning, der han er guide og hun er prosjektleder for «Allsang på grensen».
PÅ HISTORISK GRUNN: Asgeir og Heidi har begge en sterk tilknytning til Fredriksten festning, der han er guide og hun er prosjektleder for «Allsang på grensen». Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

– Jeg roet meg ned da jeg flyttet til Halden, ikke bare her hjemme i huset – men også ved at jeg får jobbe med lidenskapen for historie. Nå får jeg kombinert den med lidenskapen for teater. Jeg har stått på scenen i 30 år, så det er ikke noe som slår meg som et behov i denne jobben. Det betyr ikke at jeg aldri skal stå på en scene igjen, men nå brenner jeg for dette bygget og jobben som er i og rundt dette huset!

MEKKER: Bilinteresserte Asgeir tilbringer mye tid hjemme i garasjen. Der bygger han biler og får utløp for sin lidenskap for motoriserte kjøretøy.
MEKKER: Bilinteresserte Asgeir tilbringer mye tid hjemme i garasjen. Der bygger han biler og får utløp for sin lidenskap for motoriserte kjøretøy. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
«SJEFEN OVER ALLE SJEFER»: Asgeir og Vaske underholdt barn i beste sendetid på slutten av 90-tallet med TV-serien «Fritt frem».
«SJEFEN OVER ALLE SJEFER»: Asgeir og Vaske underholdt barn i beste sendetid på slutten av 90-tallet med TV-serien «Fritt frem». Foto: NRK
<b>TAPTE:</b> Asgeir kjempet med Mia Gundersen om å bli en del av gjengen på «Farmen kjendis», og måtte dra tilbake til «Torpet» da valget falt på artisten fra Stavanger i stedet.Asgeir kjempet seg senere inn på gården, men valgte å reise hjem til kjæresten.
TAPTE: Asgeir kjempet med Mia Gundersen om å bli en del av gjengen på «Farmen kjendis», og måtte dra tilbake til «Torpet» da valget falt på artisten fra Stavanger i stedet.Asgeir kjempet seg senere inn på gården, men valgte å reise hjem til kjæresten. Foto: TV 2

Denne saken ble første gang publisert 20/03 2020, og sist oppdatert 20/03 2020.

Les også