Anna Anka i strupen på TV-rivalen

Anna Anka mener hun ble lurt i «Camp Kulinaris»

Den svenske TV-profilen tar ikke tapet i «Camp Kulinaris» liggende. Nå forteller hun åpent om dramaet i TV-kulissene.

Foto: TV3
Publisert

I forrige uke måtte Anna Anka (48) se seg slått ut av TV3-programmet «Camp Kulinaris» etter å ha skapt rabalder i realityserien der kjendiser konkurrerer om å drifte en restaurant.

Den svenske hollywoodfruen er ved godt mot etter tapet, men mener det var hennes rival – journalist Johanna Grønneberg (40) – som var «hjernen» bak det hele.

Anka legger ikke to fingre imellom når hun skal beskrive hva som skjedde.

– Johanna er veldig «two faced». Hun later som om hun er vennen din, men bare for å få informasjon. Dette brukte hun senere mot meg, for så å stikke kniven i ryggen min. Det synes jeg var lumpent gjort, spesielt siden jeg ikke forsto reglene i «Camp Kulinaris». Jeg hadde jo ikke sett programmet før, forteller Anna til Her og Nå.

TV-profilen forklarer hvordan det skar seg allerede fra starten da hun ønsket et enerom, noe Grønneberg var rask til å skaffe seg. Ifølge Anna skal Grønneberg deretter ha foreslått at hun skulle melde seg som kokkesjef, for da slapp hun å dele rom. At hun ikke forstår norsk når det snakkes fort, mener Anka også var medvirkende til at hun lot seg «manipulere».

– Jeg visste ikke at man som kokkesjef hadde 50 prosent sjanse for å ryke ut. Hun gjorde det for å eliminere meg. Jeg synes det er flaut at jeg var så dum. Jeg er ingen dum person, men hun klarte å lure meg. Johanna er definitivt ikke invitert i bryllupet mitt!

– Tror Anna liker meg

Johanna Grønneberg tar kritikken fra Anna Anka med knusende ro.

Johanna Grønneberg
Johanna Grønneberg Foto: TV3

– At jeg snakker fort norsk har hun rett i, så det er dumt hvis det har gjort at hun ikke har skjønt reglene. Men nå er det heldigvis ikke jeg som er ansvarlig for å fortelle henne reglene. Jeg prøve å hjelpe henne så godt jeg kunne da jeg følte vi fikk litt «connection» siden vi begge bor i USA.

– Jeg synes Anna er en bra dame, og veldig kul. Men jeg tror hun er litt skadet av å være med i realityprogram hvor hun er blitt feil fremstilt, og det har gjort henne en smule paranoid. Jeg synes det er synd hvis hun fikk et sånt opphold som hun beskriver. Jeg tror egentlig Anna liker meg veldig godt, hun bare vet det ikke selv, sier Grønneberg til Her og Nå.

Forloveden mener ryktene er overdrevet

Annas forlovede, David Johansson (28), har fulgt sin kjære fra sidelinjen under oppholdet i Norge. Også han er i harnisk over hennes tap.

– Anna er ikke vant til at folk spiller spill på denne måten. Hun ville være med i programmet for å ha det gøy og lage mat. At folk ville ha henne ut, hadde hun aldri tenkt på, sier han.

David mener også at kjærestens rykte som vanskelig og kontroversiell er betydelig overdrevet.

– Det er hun ikke! Anna bare sier det mange tenker og synes, men ikke våger å si. Hun står for det hun sier, hevder han.

LES OGSÅ: Gifter seg med 20 år yngre David: – Kjærligheten kjenner ingen alder

FORLOVET: David Johansson og Anna Anka.
FORLOVET: David Johansson og Anna Anka. Foto: Morten Bediksen / Her og Nå

At 48-åringen fikk sin egen hytte som kokkesjef, mener hun bød på flere problemer.

- Har alltid likt Norge

– Da ble det gjort et stort nummer ut av mine Louis Vuitton-vesker og dyre kremer. Men det er derfor jeg ser ut som jeg gjør, fordi jeg har alle disse tingene, hevder Anka.

Til tross for konfliktene i den norske TV-serien, trives 48-åringen godt i Norge. Helt siden hun ble rikskjendis i realityserien «Svenske Hollywoodfruer» i 2009, har Anna hatt flere TV-oppdrag her til lands.

Både i «Skal vi danse» og TV3s «Kjærlighetsredet» skapte den svenske TV-profilen store overskrifter, mens hun i Coop Prix-reklamene gjorde narr av seg selv.

– Jeg har alltid likt Norge. Dere har tatt meg imot med åpne armer. Nordmenn er ikke like dømmende som svensker. Svensker er langsinte, og har ikke gitt meg sjansen til å vise hvem jeg er. Det synes jeg er trist. David kan bekrefte hvor mye bra jeg gjør for andre, men det blir aldri vist, forteller Anna. Ved siden av TV-oppdrag har svensken nemlig utdannet seg til «Human behaviorist», en form for life-coach, der hun hjelper kunder å snu negative hendelser til positive.

NORGESKJENT: Anna Anka ble kjent for alvor i Norge gjennom realityserien «Svenske hollywoodfruer».
NORGESKJENT: Anna Anka ble kjent for alvor i Norge gjennom realityserien «Svenske hollywoodfruer». Foto: TV3/Daniel Sahlberg
EKSMANNEN: Anna Anka var tidligere gift med sangeren Paul Anka.
EKSMANNEN: Anna Anka var tidligere gift med sangeren Paul Anka. Foto: Paul Hawthorne/Starpix/REX

TV-serien besto imidlertid ikke bare av munnhuggeri og krangler. 48-åringen fikk en nær alliert i kjendisstylist Erlend Elias Bragstad (36), noe hun er takknemlig for.

– Vi fant hverandre med en gang! Han var så fin og søt. Erlend støttet meg, og brydde seg ikke om at de andre ble sure for at han tok min side. Han sa han kunne relatere til hvordan jeg opplevde situasjonen. Vi lå og snakket sammen på kveldene, og han likte å sjekke ut kremene mine, smiler Anna.

Selv om oppholdet i «Camp Kulinaris» ble kortvarig, er Anna glad for opplevelsen. Nå gleder hun seg til å fortsette forberedelsene til bryllupet med David, som skal stå senere i år.

– Jeg kom ut av mine egne rutiner i TV-serien. Til vanlig er jeg nøye med både mat, trening og jobben min. Det var en stor endring å bli fratatt alt man er vant til. Det var en nyttig opplevelse å vite at man klarer seg – selv under slike omstendigheter, smiler den frittalende TV-stjernen.

ÅRETS CAST: I «Camp Kulinaris».
ÅRETS CAST: I «Camp Kulinaris». Foto: TV 3

Denne saken ble første gang publisert 20/02 2020.

Les også