andeby-nytt

Mitt liv som Donald-redaktør

Alt blir morsommere med Donald-briller på

Redaktøren med tenkehetten til Petter Smart
Redaktøren med tenkehetten til Petter Smart
Sist oppdatert

Hver morgen tar jeg banen fra Hahahaslum stasjon, passerer Kvekkestua, Ringpåstikkabekk, Montroselvgod, Sorgen. Bytter tog på Majonestuen og kjører oppover forbi Blundern, Tosktingsparken og Tullevål stadion. Hopper av på Spydalen og vagger bort til Eggmont-bygget der jeg jobber som Donald-redaktør.

Her er kartet jeg bruker:

Vi har fått mange henvendelser fra folk som ønsker at Ruter bytter ut sitt vanlige rutekart med dette, slik at t-baneturen blir litt morsommere.
Vi har fått mange henvendelser fra folk som ønsker at Ruter bytter ut sitt vanlige rutekart med dette, slik at t-baneturen blir litt morsommere. Foto: Redaksjonen

Jeg pleier å si at Andeby er en duckifisert versjon av virkeligheten. Det vil si at NESTEN alt som skjer i den virkelige verden også kAND skje i Andeby, på vår måte. (Sorry hvis jeg presser inn mange andereferANDser i teksten, det er en typisk yrkesskade. Som Donald-redaktør har jeg hatt and på hjernen i over ti år nå … )

Påskens fellvettregler blir til de noe mer avslappende fjellskrekkreglene:

ANDternative regler for deg som foretrekker å bygge kropp fremfor å gå opp på topp
ANDternative regler for deg som foretrekker å bygge kropp fremfor å gå opp på topp Foto: Dolly Duck
Guffen fjellskrekkregel
Guffen fjellskrekkregel Foto: Bestemor Duck

Når naboen til Donald flytter ut, lager vi selvsagt en egen boligannonse:

Annonsens
Annonsens Foto: Andeby Eiendumsmegler

Hvis det skjer litt lite på jobben en dag, tar jeg gjerne på meg B-gjengdrakt.

Enkelte koser seg litt mer enn andre …
Enkelte koser seg litt mer enn andre … Foto: Redaksjonen

Hvorfor gjør vi alt dette?

Fordi det er gøy, vel! Donald er gøy. Figurene, historiene, hele Donald-universet er gøy! Det er for mye alvor ellers i verden. Derfor håper jeg vi kAND være et lite avkvekk fra hverdagens kjas og mas. At Andeby er en slags parallell verden du kan forsvinne inn i når du trenger en pustepause og et lite smil rundt nebbet.

Gøy i redaksjonen

Vi er en ganske liten redaksjon rundt Donaldbladet. Det er frilanslayouter Siv, Ingse og meg, dessuten markedssjef Cecilie og ANDbonnementsansvarlig Elin. Men det er egentlig mer nok til å drodle fram sprø ideer. Det er ikke ideene det står på. Liste over noen sprø ideer som av en eller annen merkelig grunn ennå ikke er gjennomført:

  • Sende Donald-redaktøren nedover Akerselva i en tønne.
  • Bytte ut ballene i ballrommet på Ikea med mynter. Ta på seg flosshatt og bade i dem en hel dag som onkel Skrue.
  • Bukseløst stunt på t-banen. Plutselig faller buksene av. (Beholder truser på selvsagt. Vi er ikke griser heller, selv om disse også bor i Andeby.)
  • Bananskallstunt på fredag 13., legge bananskall tvers over Karl Johan.
  • Verdensrekord i Donald-høytlesning
  • Lage Andeby som eget VR-univers. “En dag i Andeby”, kjøre Donalds bil, bade i penger, jakte på Spøkelseskladden og spise Bestemor Ducks eplepai med Guffen.

Vi som jobber i Andeby har det gøy når vi kan ta sånne avstikkere. Og av og til tror jeg det synes på produktene vi lager. Hvis du forsøker å lage noe som du selv synes er morsomt, så vil sannsynligvis noen andre også synes det. Carl Barks, den suverene Donald-historiefortelleren, tegneren og skaperen av Andeby, gjorde akkurat dette. Målgruppen for historiene hans var barn, det ble han fortalt av strenge redaktører. Men han tenkte ikke på barn da han skrev historiene. Han tenkte på hva han selv synes er gøy. Da ble det også gøy for alle, uansett alder.

Den leveregelen prøver vi å følge.

Kvakk for i dag!

Fjærlig hilsen Marius Molaug Barnslig Donald-redaktør

PS. Har du også lyst til å bli Donald-redaktør? Nå har du sjansen! Send oss en idé til en historie og litt info om deg selv til [email protected]! Vi sees i Andeby!

Denne saken ble første gang publisert 15/02 2021, og sist oppdatert 19/02 2021.

Les også