Zoella gir ut boken "Girl Online"

Zoella gir ut sin første bok!

Blogger, YouTube-stjerne, og nå forfatter - er det noe den jenta ikke klarer?

Publisert Oppdatert

Zoe Sugg, også kjent som Zoella, er en av verdens mest kjente YouTube-stjerner, og nå har hun også blitt forfatter!

Girl Online er navnet på Zoellas første bok. Da boken først kom ut, slo den alle tidligere salgsrekorder i Storbritannia, og er nå solgt i hele 37 land verden over.

Boken handler 15 år gamle Penny, som har en stor hemmelighet. Ingen vet at det er hun som er bloggeren Girl Online. På bloggen deler Penny alt som er viktig i livet: vennskap, gutter, forelskelse og panikkanfallene hun sliter med.
Hun får sitt livs eventyr når familien tar henne med til New York. Her møter hun Noah, som er alt det hun har drømt hun.
Men Noah har også en hemmelighet. En hemmelighet som snur opp ned på livet til Penny.

Vil du vite mer om Girl Online og forfatteren bak den? Bokforlaget Aschehoug har stilt Zoe noen spørsmål som vi med glede får dele med dere!

Hvorfor ville du gi ut en bok?
- Helt siden jeg lærte å lese, har jeg hatt nesa i en bok. Da jeg var 14 år, bestemte jeg meg for at jeg en dag skulle gi ut min egen bok, en bok andre ville elske å lese. Jeg elsker historien i Girl Online, og det gjør forhåpentligvis alle andre også.

I hvilken grad vil du si at hoved- personen Penny og hennes liv er basert på deg selv?
- Jeg ville at hovedpersonens liv skulle ligne på mitt slik at jeg kunne kjenne det og forstå det fullt ut når jeg skrev boka. Vi har mye til felles. Hun er en blogger som bor i Brighton og som lider av angst. Mine egne, personlige erfaringer har vir- kelig bidratt å forme Penny og historien hennes. Men, hun er en fiksjon, og mye av det som skjer med henne, er selvfølge- lig hentet fra min egen fantasi.

Da du startet Zoella-bloggen, hadde du forventninger om at den kunne lede til en karriere som forfatter?
- Da jeg begynte med bloggen min i 2009, ante jeg ikke at den kunne gi meg mulig- heten til å få oppfylt tenåringsdrømmen min, å bli en forfatter. Men bloggen har selvfølgelig vært et supert sted å utvikle skrivingen min.

Penny er offer for nettmobbing og lider også av angst. Hvorfor ville du ta opp disse temaene i Girl Online?
Jeg ville dele mine personlige erfaringer med angst via Penny, fordi jeg trodde det kunne hjelpe andre å være åpen om det. Da jeg var yngre, forsto jeg ikke hva som hendte, og jeg hadde ingen å snakke om det med. Det hjelper å snakke om tingene, å dele råd og føle seg mindre alene. Nettmobbing er også noe jeg er opp- tatt av da jeg dessverre har opplevd det selv. Jeg har fått høre at jeg er for tynn, at jeg overdriver angstanfallene mine for å få mer oppmerksomhet og mye annet forferdelig som har fått meg til å føle meg som søppel.

Hvilket råd vil du gi til forfatterspirer der ute?
- Det viktigste er at du må skrive om noe du brenner for og aldri gi opp. Hvis det du skriver om, får deg til å føle deg bra, vil det få andre til å føle seg bra også. Jeg synes dessuten jeg får mye kreativt utløp ved å skrive en blogg.

Tror du fansen din vil klare å relatere seg til Penny?
- Jeg tror definitivt følgerne mine kan relatere seg til Penny. Hun opplever mange ting som mange av dem selv har erfart og spurt meg om råd for. Ting som mobbing, gutter, angst og om å bli uven- ner. Penny opplever mange av de typiske tenåringsproblemene, og det var veldig viktig for meg.

Hvilke boksjangre liker du å lese, og hvem er favorittforfatterne dine?
- Jeg elsker chick lit som er lett og morsom å lese. Et par av favorittforfatterne mine er Sophie Kinsella og Lindsey Kelk. Og jeg ELSKET The Fault In Our Stars av John Green.

Pssst! Syns du boken hørtes spennende ut og har lyst til å lese mer? Da burde du delta i Instagram-konkurransen vi har gående akkurat nå! Der kan du vinne en Girl Online-bok som er signert av selveste Zoella. Klikk HER for å delta.
Lykke til!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning