Homofili:

Visste du dette om homofili?

Når jente liker jente og gutt liker gutt...

Publisert Oppdatert

Veldig mange opplever å bli forelska for første gang i puberteten. Det vanligste er at jenter blir forelska i gutter, og gutter blir forelska i jenter. Men noen forelsker seg også i noen av samme kjønn som er akkurat like normalt!

Visste du at...

... Ordet homofil kommer fra de greske ordene homos (som betyr samme) og filos (som betyr venn),og det betyr altså å forelske seg i en av samme kjønn.

... I andre enden av skalaen finner vi heterofil, som betyr å forelske seg i en av motsatt kjønn.

... I midten finner vi de som regner seg som bifile det betyr at man tiltrekkes av begge kjønn, og blir forelska i både gutter og jenter. (Ikke nødvendigvis samtidig!)

... Beskrivelsen homofil brukes om både jenter og gutter, men jenter kalles også lesbiske. Forkortelsene "homo" og "lesbe" er også vanlig å bruke.

... I noen land er det helt forbudt å være homofil, og det kan straffes med dødsstraff dersom det oppdages. Det er heldigvis veldig få land som har denne loven!

... Norge er et av bare seks land i hele verden (i tillegg til noen stater i USA) som har gjort det lovlig for to personer av samme kjønn å gifte seg med hverandre.

... Å komme ut av skapet betyr å stå fram som homofil det vil si å fortelle det til venner, familie og andre.

... De fleste homofile oppdager at de er homofile i puberteten.

I puberteten er det helt vanlig at man tiltrekkes av både gutter og jenter, og det betyr ikke nødvendigvis at du er homofil/lesbisk eller bifil av den grunn. Selv om du har en venninne du er veldig begeistret for og har lyst til å være sammen med hele tida, trenger det ikke å bety at du er lesbisk!

De fleste homofile bruker mye tid (ofte flere år) på å finne ut av legningen sin, og for mange er det vanskelig å tørre å stå fram overfor venner og familie.

Les intervju med bloggeren Lars Tangen her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning