foto:

Verdensberømte fotografer

Visste du at det også finnes mange verdensberømte fotografer? Her kan du lese om tre kjente fotografer.

Publisert Oppdatert

Vi har alle hørt om de verdensberømte skuespillerne, sangerne og idrettsutøverne. Men det mange av oss ikke tenker over er at det også finnes mange verdenskjente fotografer.

Det finnes mange type fotografer, enten de tar bilder til moteserier, landskapsbilder eller bilder til nyhetsaviser. Her gir vi deg litt informasjon om tre verdensberømte fotografer.

Annie Leibovitz

Bilde lånt fra Wikipedia

Annie Leibovitz er en Amerikansk fotograf, faktisk en av Amerikas mest kjente fotografer. Hun er mest kjent for sine portrettbilder av kjente mennesker. I 13 år jobbet hun for musikkmagasinet Rolling Stone. Hun har tatt mange bilder av kjente rockestjerner, som for eksempel John Lennon. Hun har jobbet med mange typer fotografering, som reklame, magasiner og mote. Anne Leibovitz har til og med gitt hele fem bøker om fotografi!

Her kan du se et utvalg av bildene hennes:

Yann Arthus-Bertrand

Bilde lånt fra Google

Han er en av Frankrikes mest kjente fotografer. Han er kanskje mest kjent for sine fantastiske bilder fra den store bildeserien The earth from above. Alle disse bildene er tatt ovenifra, fra helikopter eller fly! Han har reist jorda rundt og tatt bilder av de aller fleste land. Han har også vært i Norge for å ta bilder!

Her er et bilde han har tatt. Se flere her!

Richard Avedon


Han var også en av Amerikas mest kjente fotografer. Han har jobbet med de fleste store motemagasiner og motehus, blant annet Harper’s Bazaar og Vouge. I mange år var nesten alle forsidebildene til Vouge tatt av Richard Avedon. Han tok også bilder av verdenskjente mennesker, blant annet Ashley Tisdale! Richard Avedon døde i 2004, etter en lang karriere som fotograf.

Det er han som har tatt dette kjente bildet av Marilyn Monroe:

Kjenner du til noen verdensberømte fotografer?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning