venner:

Vær en god venn

Er du en god venn? Her er fem gode vennskaps-regler.

Publisert Oppdatert

Ikke baksnakk.
Jenter kan være fæle til å baksnakke hverandre. Ikke snakk stygt om vennene dine bak deres rygg. En fjær blir fort til fem høns, og hvis du hører noen baksnakke en av dine venner, skal du be dem slutte å sladre om det er ikke har noe greie på.

Hold på hemmeligheter.
Venner stiller opp for hverandre, og de skal kunne stole 100% på hverandre, så ikke røp dine venners hemmeligheter. Det kan være fristende å si noe hvis du hører andre snakke om noe du vet mer om, men ikke fall for fristelsen - da kan du ødelegge et fint vennskap.

Ros.
Ros venninnen din så ofte du kan - da setter hun enda mer pris på deg. Det er ikke din jobb å rakke ned på henne eller påpeke feilene hennes - hun er like usikker som alle andre, så negativiteter er det siste hun trenger å høre fra en venn.

Si ifra.
Et godt vennskap er verdt å ta vare på, så hvis det er noe som plager deg med forholdet deres, bør du si ifra på en ålreit måte. Det er verre å gå og bære på problemer, for da kan det ende med at dere slutter å være venner. Og hvis du tror det er noe som plager venninnen din, så kan du spørre henne. Et ærlig vennskapsforhold er det eneste vennskapsforholdet!

Still opp.
Hvis venninnen din har det vanskelig, skal du stille opp for henne - hjelpe henne, snakke med henne, og være der for henne. Alle har det vanskelig i perioder, og da må gode venner trå til og yte litt ekstra. Hvem skal ellers gjøre det..?!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning