vennskap:

Unngå å bli uvenner!

5 enkle regler for å unngå å bli uvenner med venninnene dine.

Publisert Oppdatert

De fleste opplever å bli litt sure på venninnene sine av og til. I verste fall kan dere da risikere å bli uvenner, og kanskje ikke snakke sammen på kjempelenge og det er jo egentlig ikke det noen av dere vil, er det vel? Slik kan du unngå å bli uvenner:

1. Snakk om det
Hva er det egentlig du er sur på henne for? Er det noe dere ikke greier å bli enige om, eller kanskje noe hun har gjort mot deg? Ta det opp med henne. Fortell henne nøyaktig hvorfor du er såret eller sint, og forsøk å ordne opp i det. Er det hun som er sur på deg, gjelder samme regel. Mest sannsynlig er det noe dere kan ordne opp i, og legge bak dere.

2. Ikke løp direkte til noen andre
Har du hørt at hun har baksnakket deg? Eller får du ikke noen respons når du forsøker å finne på ting? Ikke gå rett til noen andre for å sladre eller fortelle at du er sur på henne. Det vil bare gjøre vondt verre, og gjøre det vanskeligere å ordne opp i. Har du hørt uttrykket Jo flere kokker, jo mer søl? I venninnekonflikter gjelder alltid regelen om at jo færre som skal ordne opp, jo bedre!

3. Unngå baksnakking
Blant jenter er baksnakking en veldig vanlig ting. Greier du å la være å baksnakke, og ikke fortelle det videre dersom noen andre baksnakker, unngår du mye trøbbel!

4. Ikke gi opp!
Dersom en venninne plutselig har begynt å unngå deg, betyr det ikke nødvendigvis at hun ikke vil være venn med deg mer. Kanskje har det skjedd noe som gjør at hun vil være alene en stund? Ikke gi opp for lett og tenk at du har det bedre uten sånne venner! Oppsøk henne og snakk med henne, og vis at du virkelig vil være venninne med henne!

5. Litt må du tåle
Et vennskap må tåle noen opp- og nedturer, det er bare sånn vi mennesker er skapt. Noen krangler mye, andre krangler aldri, men de aller fleste er veldig glad i vennene sine. Husk at de er glade i deg også! Vær mot vennene dine sånn som du vil at de skal være mot deg, og legg kranglene deres bak deg når dere har gjort opp og blitt venner igjen.

Ta testen: Er du en god venninne?

 

Hva er dine beste tips for ikke å bli uvenner? Legg igjen kommentar under!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen