redaksjonens blogg:

Tips til pugging

Det kan være vanskelig å pugge, her er Katharinas beste tips!

Publisert Oppdatert

Hei! 

Jeg har jo begynt på skolen igjen, og jeg må innrømme at det er litt vanskeligere enn jeg trodde... Jeg har virkelig fått en skikkelig oppvekker, og skjønt at jeg faktisk må legge mye tid i å gjøre det bra på skolen. Her får dere noen av mine tips til hvordan man kan konsentrere seg når man gjør lekser og pugger til prøver. 

Ta pauser
Dette tror jeg faktisk er det aller viktigste! Det er faktisk bevist at man trenger pauser for å kunne klare å konsentrere seg. Jeg pleier å ta meg en 5-10 minutters Facebook eller Instagrampause hver time. Da får jeg tankene over på noe annet, og klarer å komme tilbake til arbeidet litt friskere i hodet. 

Hold blodsukkeret oppe
Jeg vet ikke med dere, men for meg er det helt umulig å jobbe med lavt blodsukker. Derfor passer jeg alltid på å ha med meg masse mat, nøtter og frukt når jeg skal sitte en hel dag på bibloteket. Spis litt innimellom, så holder man energien oppe. Og husk å drikk vann!

Noter
Hvis du leser til en prøve, så hjelper det ikke å bare lese boken. Man MÅ notere også! Det er mye lettere å huske ting hvis man har skrevet det ned en gang! Jeg pleier å lage tankekart, og stikkordslister. 

Steng lyd ute
Bråk er vel det aller værste å ha rundt seg når man prøver å gjøre lekser? Jeg pleier å høre på musikk, eller rett og slett putte inn ørepropper. Da slipper jeg å bli distrahert av alt annet rundt meg!

Hva er ditt beste tips til pugging?

Kath :) 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen